fredag 19 augusti 2011

EUROPEAN CHAMPIONS CUP KVALDAG 3 AV 3

En dag sak som vi inte hade räknat med under denna dagen var att solen sken i Lahti. Detta har aldrig hänt när vi varit på plats här och tydligen måste även detta ha påverkat banorna idag.
Joline som varit säkerheten själv började mindre lyckat och spred bollar lite här där på dagens mixade banprofiler. Bollreaktionen som hon tidigare haft var som bortblåst och det blev en del nya spellinjer som gällde och till slut fann hon ett vinnande koncept och avslutade med serierna 226 och 243 för att sluta två och 59 poäng efter titelförsvarande Krista Pöllänen, Finland.
Joline spelade idag med sina både Storm Reign bollar samt Victory Road Pearl. Spelet var på långoljan runt ribba 17 och på kortoljan var det runt ribba 13 som gällde idag.
I morgon när topp 8 är kvar i tävlingen och där man spelar matchspel bäst av 3 serier möter Joline i sin match ryskan Alena Korobkova.

Här finner du DAMERNAS fullständiga RESULTATLISTA>>

För Patrick Bohms del började han mycket stabilt då han spelade väldigt tajt och långt ut efter kanten med sin Blue Hammer på kortoljeprofilen och på långoljeprofilen började han runt ribba 17 med sin Storm Victory Road Solid för serierna 215 och 204. Här såg allt väldigt betryggande ut men när vi kom upp till banparet 19-20 började det strula ordentligt då kanten började ta mycket tidigt samtidigt som det blev släpp utåt. I serien efter blev det tävlingens lägsta resultat för hans del då det slutade så illa med 133. Nu helt plötsligt var han indragen i en mycket otrevlig situation där det var hela 8 spelare endast inom dryga 50 poäng. Men med ytterligare korrigeringar och bollbyte började han att åter leverera bättre slag och kunde avsluta de sista serierna med 197-223-180 och dagens höjdare i avslutningsserien, som vanligt kanske man får säga, med 257 för att sluta på en totalt 3:e plats efter de 24:a kvalserierna. Bäst i kvalspelet blev tysken Pascal Winternheimer som slog totalt 4999 och var 76 poäng före "Bohmen".
Bohm spelade runt ribba 25 på långoljan med sin Storm Victory Road Pearl och på kortoljeprofilen ganska hårt med en liten öppning runt ribba 13 med sin Storm Dimension.
Bohm kommer i morgon att få möta Österriskes stora stjärna Thomas Gross i sin match som även den avgörs i en match bäst av 3 serier.

Här finner du HERRARNAS fullständiga RESULTATLISTA>>

I morgon börjar vi kl. 09:00 finsk tid och jag skall göra mitt yttersta för att hålla dig uppdaterad med resultat efter varje serie.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: