fredag 19 augusti 2011

EUROPEAN CHAMPIONS CUP KVALDAG 2 AV 3

Dagens två bästa spelare på långoljeprofilen var Bohm och "Haffi"

Idag var det det spel på långoljeprofilen och som jag befarade skulle ge mycket högre resultat jämfört med första dagens spel på kortoljeprofilen. Det syntes tydligt redan på inspelningen att på denna banprofil kände sig allt fler spelare mycket mer komfortabla och att strajkarna skulle komma allt oftare. Det visade sig inte enbart på herrarna som var först ut lika så för damerna.
För Svensk del ser det mycket bra ut efter vi nu spelat 16 utav de 24 kvalserierna innan topp 8 går vidare till lördagens finalspel.

Bäst av samtliga herrspelare idag var Islänningen Hafthor Hardarson som slog till med 1841 följt av Patrick Bohm med 1804. Om det var svåra banor igår så var det många mer lyckliga ansikten på banorna idag när det var hela 16 spelare som klarade av att snitta över 200 över 8 serier.
I sammandraget klättrade Bohm upp till en fin andra plats efter en magnifik spurt med serierna 247 och 256. Före honom med 13 poäng är lite oväntat ryssen Ivan Semenov som leder tävlingen med den totala slagning 3359 (209,9). Ner till 8:e plats har Bohm hela 108 poäng samt till jagande Thomas Gross som ligger på 9:e plats och är första utanför har "Bohmen" 117 poäng ner till.
Så just nu ser det väldigt just ut för att Bohm skall kunna klara av att gå vidare bland de 8:a bästa efter totalt 24 serier. Men det återstår som sagt 8 serier som skall spela på mixed condition. D.v.s. att varannan bana är oljad med kortoljeprofilen och varannan med långoljeprofilen. Skall bli mycket intressant och se hur den utvecklingen kommer att ske då mer eller mindre alla hade stora problem på kortoljeprofilen.
Bohm började idag runt ribba 15 med Storm Victory Road Solid och redan i serie 3 var det dags att byta till Storm Victory Road Pearl för att skapa lite mer energi i slutdelen. Allt efter spelet gick så blev det längre och längre in i banan och i slutet var det strax till vänster om 5:e pil som gällde.

Här finner du HERRARNAS resultatlista efter 16 SERIER>>

På damsidan så håller Joline Persson Planefors kvar sin första plats efter att idag slagit stabila 1682. Man kan sammanfatta dagens spela att det blev ett 8 seriers block där hon kunde praktisera lite av hennes svagheter, att gå lite längre in i banan och försöka få bollen lite mer runt hörnet än vad hon kanske normalt skulle ha gjort. Joline skall ha en stor eloge för att hon verkligen lyssnar och försöker och med sina 82 över pari som innehöll en mindre lyckad serie var det mycket stabilt och bra utfört vilket även gör att hon toppar tävlingen med 3388 (211,8) som är 13 poäng före Engelskan Lisa John.
Ner till 8:e plats har Joline hela 269 poäng och till jagande 9:e platsen är det 291.
Joline började dagen med Storm Marvel men redan efter 7 rutor blev det bollbyte till Storm Victory Road Pearl. Under de två avslutande serierna bytte hon till den nya Storm Reign.
För Jolines del kommer det absolut inte några problem att lösa topp 8. I morgon skall vi göra vårt yttersta för att hålla oss så högt upp som möjligt för att förhoppningsvis skaffa oss så bra valmöjlighet det går inför det kommande matchspelet som avgörs i matcher bäst av 3 serier.

Här finner du DAMERNAS resultatlista efter 16 SERIER>>

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: