onsdag 17 augusti 2011

EUROPEAN CHAMPIONS CUP KVALDAG 1 AV 3

Nu är jag på plats i Finska Lahti för att coacha Joline Persson Planefors och Patrick Bohm i detta mästerskap där hela 40 nationer deltagar. Tävlingen är för de som vunnit sitt lands individuella mästerskap och i damklassen deltager hela 38 spelare och i herrklassen 40 spelare. Tävlingen avgörs på s.k. "dual lane condition" och för sista gången tillämpar man 10 fots regeln. Detta innebär att det måste skilja hela 10 fot mellan de två olika profilerna. Och i år spelar man på en 35 respektive 45 fots profil. För mer information om banprofilerna hänvisar jag till arrangörens hemsida. Tävlingen avgörs över totalt 24 serier, 3 block där man spelar 8 serier på 35 fot och 8 serier på 45 fot samt 8 serier på dual lane condition, och efter det går topp 8 i varje klass vidare till matchspel bäst av 3 serier.

Man får endast använda sig av 6 klot under detta mästerskap och spelarna har valt följande arsenal;

Joline Persson Planefors
 1. Storm Marvel
 2. Brunswick Evil Siege
 3. Storm Victory Road Pearl
 4. Storm Reign (Ny)
 5. Storm Reign (Äldre)
 6. Brunswick Viz-A-Ball Hello Kitty
Patrick Bohm
 1. Storm Victory Road Solid
 2. Storm Victory Road Pearl
 3. Storm Dimension
 4. Brunswick C-System Ulti-Max Pearl
 5. Hammer Blue Hammer
 6. Brunswick Viz-A-Ball Barbie

Dagens första spelpass spelades på 35 fots profilen och efter den officiella träningen igår så såg denna profil aningen svårspelad ut för dessa spelare. Och när man nu kan konstatera fakta så blev det väldigt låga resultat. Bäst av samtliga damer och herrar var Joline Persson Planefors med sina 1706. Högsta slagning bland herrarna fransosen Anthony Fabre med 1623 och använde sig av Storm Natural. Efter honom var det endast Grant Dugan (Nord Irland) som var den andra utav de samtliga 40 som klarade av att snitta över 200. Grant slutade på 1614 och använde sig av Seismic Solaris Blackout. För svensk del var detta Patrick Bohms första riktigt stora internationella tävling på seniornivå. Och det såg man lite av i början då det var en hel del spänt och samtidigt som man spelar på en mycket tuff banprofil blev inledningen mindre lyckad. Men allt eftersom blev fann han ett mer stabilt spel och avslutade med fina 248 för att få totalt 1550 och ligger med detta resultat på en 7:e plats!
Bohm började med Hammer Blue Hammer för att sedan byta till Storm Dimension och i mitten av spelpasset kliva in i banan och runda ribba 15 med Storm Victory Road Solid.


Här finner du den fullständiga resultatlistan för HERRARNAS inledande 8 serier på KORTOLJA

Dagens högsta slagning stod alltså Joline Persson Planefors för som slog serierna 190-224-236-168-232-218-216-222 för totalt 1706 och hela 194 poäng ner till 8:e platsen och 197 poäng till 9:e platsen. Joline spelade hela sitt pass ganska rakt med ribba 5 och valde att börja med Brunswick Evil Siege (200 grit finish) för att efter 3-½ serie byta till sin gamla Storm Reign. Det blev ytterligare ett bollbyte i serie 6 då hon behövde få lite aggressivare bryt och då blev det den nya Storm Reign som fick rulla.

Här finner du den fullständiga resultatlistan för DAMERNAS inledande 8 serier på KORTOLJA

I morgon är det ytterligare 8 seriers spel för samtliga och då på långoljeprofilen (45 fot). Här kommer säkerligen resultaten att gå upp en del. Herrarna börjar att spela kl.09:00 (08:00 Svensk tid) och damerna spelar sitt andra spelpass kl.14:00 (13:00 Svensk tid).

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: