lördag 20 augusti 2011

EUROPEAN CHAMPIONS CUP FINALDAG FINALSPEL

Det blev en final där Krista Pöllänen visade upp ett mycket starkt spel och slog Joline i två raka serier efter serierna 225-215 (kort) och imponerande 267-203 (lång). Det var inte mycket annat att göra än imponeras av Kristas imponerande kyla. Joline spelade i finalen mycket bra och satte många bollar till fickan. I den avgörande serien började hon med en trippel för att sedan lämna 4-9 och sedan en ny strajk i och efter det 5-7. Men som sagt, Krista Pöllänen hade mer energi kvar i käglehögen och kunde därav strajka oftare. Så det blev ändå en hedrande andra plats för Joline som har spelat mycket stabilt under detta mästerskap.

Herrarnas mästare blev Thomas Gross från Österrike, han som slog ut Patrick Bohm, då han besegrade unga ryssen Ivan Semenov (23 år) med 2-1 efter serierna 170-188 (kort), 233-199 (lång), 175-223 (kort).
Patrick Bohm som gjorde sitt första riktigt stor internationella tävling slutade på en mycket hedrande 5:e plats och med hans och Jolines placering så blev Sverige bästa nation i tävlingen.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: