lördag 14 augusti 2010

UTAN MEDALJ I SINGEL

Det blev ingen medalj i singel för oss denna gång heller. Enligt Svenska tradition är vi mer eller mindre odugliga på denna distans. Vi har aldrig tagit någon medalj. Robert Andersson och Martin Larsen var sista lag ut i de blågula tröjorna idag och där Martin Larsen blev bästa svenska med sina 1289 och ligger med detta resultat efter singelspelet på en 22:a plats. För Robban Andersson blev det 1199 och ligger på en 84:e plats.

Det började annars mycket bra för Larsen med 247 i den första serien. Men sedan började det att strula lite med banförändrinagar samtidigt som han aldrig fann den där riktigt bra täckningen som krävs för att få till de där höga serierna och chansen att nå en eventuell finalplats. Martin spelade annars mycket stabilt rakt igenom och det finns som sagt mer att hämta precis som det gör av alla de blågula. Martin började med Brunswick C-System 2.5 för att i andra serien byta till Track Stomp. I den tredje serien blev det ytterligareett bollbyte till Storm Prodigy som han använde hela vägen ut.

Om Martin hade lite svårt att fälla alla tio käglor var det ännu värre för hans lagkamrat Robert Andersson. Robban som fick en kvar mer eller mindre hur han än gjorde och när ett mindre bra slag kom blev det direkt en bestraffning med en tomruta. Robban använde sig av Brunswick Evil Siege, C300 Full Swing samt 900 Global Break Out.

De övriga svenskars placering i singelspelet är följande; Erik Andersin 47:a (1244), Dennis Eklund 72:a (1215), Martin Paulsson 98:a (1185) och Mathias Årup 301 (1045).

Guldmedaljen vanns av PBA proffset Bill O´Neill som i finalen slog Koreas stora vänsterstjärna Choi Bok-Eum. Bronsmedlajerna togs av Englands Dom Barrett och USA´s Chris Barnes. Finalen kan du se i http://www.bowlingkanalen.se/

I morgon börjar 2-mannaspelet (långolja 45 fot) och vi spelar i squad 1, 3 & 5. Först ut i squad 1 kl.09:00 är skåningarna Martin Paulsson och Mathias Årup. I squad 3 kl.18:00 är det Stockholmarna Erik Andersin och Dennis Eklund som entrar banorna och i den sista squaden som spelas på måndag kl.13:30 är det f.d. Världsmästarna Robert Andersson och Martin Larsen som skall försöka att ta en ny medalj.

Under dessa mästerskap brukar det alltid hända lite roliga saker och "grej of the day" går till en spelare i Kroatien. Att man är nervös inför sin första start i VM är kanske inte så konstigt. Men under inspelningen idag då vi spelade med Kroatien så går en av deras spelare upp på ansatsen och ställer upp sig för att sedan påbörja sin ansats. Inget konstigt med detta kan man tycka. Men efter två tre steg kommer han på att han inte hade något klot i handen. Det låg visst kvar i klotreturen! Snacka om black out! :)

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: