måndag 16 augusti 2010

SKALL TRADITIONEN HÅLLA I SIG

Mathias Årup & Martin Paulsson intervjuas som squadledare av Keith Hale

Dagens stora fråga blir om Sverige skall fortsätta att hålla traditionen vid liv när det gäller VM och 2-mannaspel? Efter första spelpasset under söndagen tog de svenska VM debutanterna Martin Paulsson och Mathias Årup en klar ledning när de slog 1322 respektive 1299 för totalt 2621. Under de två följande squaderna var det ingen som lyckades att passera deras resultat och är nu inför dagens avslutande två spelpass fortfarande i ledning och har om banorna blir lika svåra att bemästra som under gårdagens spelpass på långoljeprofilen Mexico City (45 fot) stor chans att klara topp 4.

Martin Paulsson visade upp den fina form vi sett under ett par veckors tid och som helt plötsligt var bortblåst under inledningen av singelspelet. Paulsson började strålande lite tajt vid ribba 15 med sin gamla trotjänare Track Rising för att sedan flytta allt mer och mer till vänster. Med serieföljderna 224-256-244 under de inledande tre serierna byggde samtidigt in stor trygghet hos hanns lagkamrat Mathias Årup som samtidgt började att spela allt bättre och bättre efter en trevande inledning med serierna 195 och 181. Men lite boll från och linjebyte i början av andra serien så small det sedan till u den tredje serien och Årup slog sin första 200-serie i detta VM och då med härliga 269. Med de 513 totalt för Paulsson & Årup var vi uppe på fina 169 över pari.
Sedan i den fjärde serien kom vi på ett mindre bra banpar, som de finns en hel del av i denna hall, fick vi kämpa till oss seriena 188 respektive 177. Men grabbarna var riktigt kyliga i detta läge och höll lugnet och i den femte serien blev det 455 (215 & 240) och nu 189 över pari inför den sista serien. Här blev det avslutningsserie utan tomrutor och där Årup strajkade på fint i slutdelen för att slå 237 och Paulsson spärrade ihop 195 för totalt 221 över pari som sagt ser ut att kunna ge dessa debutanter en bra chans att få spela en VM-final.

I slutet av passet var spelet tajt vid ribba 25 och Paulsson spelade hela tiden med sin Track Rising och Mathias började med Brunswick Evil Siege i första serien för att byta i början av den andra till 900 Global Break Out och som han använde sig av hela tiden.

För det andra svenska paret Andersin och Eklund blev det ett evigt gnetande. Och så kan man nog sammanfatta hela den starten. Det var käämpigt värre och frågan är om inte detta berodde en hel del på att många bowlare började att attackera banan från start till vänster om ribba 20! Bäst i denna start var PBA-stjärnorna Bill O´Neill och Chris Barnes med 102 över pari!

Dennis Eklund började annars bra denna dag med 214 och 234 men i den tredje och fjärde serien blev det tyvärr 177 och 183. Under de två avslutande serierna flyttande han ännu längre in i banan och drog den tajt vid ribba 26-27 vid pil och träffade mycket bra och avslutade med serierna 222 och 191 som kunde ha varit en 40-50 poäng till om det där lilla extra hade funnits. Totalt blev det 1221 för Dennis som använde sig av Storm Invasion och Reign.
För Erik Andersin såg det väldigt bra ut under inspelningen och i de första slaget i tävlingen satte han en perfekt strajk. Efter det kom det troligtvis in lite för mycket vilja och anspänning vilket gjorde att tekniken och effekten uteblev och Erik fick en mindre lyckad start seriena 182-161-178. Men under de tre avslutande serierna spelade han mycket bättre tekniskt och fick ihop tre stabila serier på 191-198-207 för totalt 1117. Erik använde sig av Ebonite Vital Sign för att sedan prova Hammer Plague några slag för att sedan spela de tre sista serierna med Hammer Hard Core Grind.

Dagens iaktagelse även på denna banprofil är att om inte inte slår ett mer eller mindre perfekt slag såbli man bestraffad omgående. Detta gör att resultanivån givetvis sjunker men att skillnaden melan de bästa bowlarna och de som befinner sig en bit under dessa är och blir mycket stor. Men det är väl så det skall vara på ett världsmästerskap?

"Grej of the day" går denna dag till de två Rumänerna som efter två spelade serier i squad två var i ledningen och enligt deras coach Bogdan Dobondi från Eskilstuna fick stora nervdallret och började sedan missa käglor både hit och dit. En av dessa två rumäner var vansinning efter spelet och kunde inte riktigt förstå hur i hela friden han kunde missa så mycket. För hemma hade han faktiskt spela 75 tävlingsserier och hade då endast totalt fyra missar! Och detta är ingen kille som strajkar en hel del normalt. Utan det är helt enkelt rakt och hårt som gäller då de i grunden är kägelspelare. Tur att inte "Bogge" kör den Koreanska ledarstilen på sina spelare. För då hade de nog idagsläget legat på sjukhuset för omplåstring!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: