fredag 13 augusti 2010

INGEN SUPERLYCKAD START

Dennis Eklund & Martin Paulsson inför singelspelet
Det blev ingen superlyckad start för Dennis Eklund och Martin Paulsson under VM´s första start då Dennis slog 1215 och Martin 1185.

Dennis valde att starta med sin Lane #1 Liberator (Urethane) strax utanför ribba 5 och använde sig av detta ca 2-1/2 serie för att sedan flytta längre in banan för att öppna upp en hel med sin Storm Invasion samt Reign. Dennis spelade rent tekniskt mycket bra men tyvärr kom det ett och ibland två mindre bra slag under tre avslutande serierna som kostade honom en hel del poäng.

Paulsson som spelat otroligt bra under flera veckors tid åkte tydligen på VM-premiär spöket då det knöt sig helt och hållet under de två första seriena och det blev tyvärr lite väl för många mindre bra tekniskt utförda slag. Men allt eftersom verkade nerverna släppa och han började att leverera bättre och bättre slag och spurtade in över 240 i den avslutande serien.
Paulsson använde sig av Track Rising & 607 SE, Brunswick Siege samt Storm Reign.
Personligen får man ändå ge grabbarna godkänt då inte mer än 15 spelare utav de 72 som spelade denna förstastart klarade att slå över 1200-stecket.

När det nu har spelats ett riktigt pass med ex antal förflyttningar och inte minst en hög med spärrbollar som korsar banans bredd kan man enkelt konstatera att denna banprofil nu ger ett helt annat intryck mot hur det t.ex. såg ut igår under officiella inspelningen. Men detta visste vi givetvis om men samtidigt är det alltid lika svårt att exakt gissa rätt på de olika lösningarna som man antagit tidigare. Men vi har redan efter denna första start lärt oss en del som vi förhoppningsvis kommer att ha nytta av under resten av mästerskapet.

Kl.18:00 senare idag spelar VM-debutanterna Erik Andersin och Mathias Årup och i morgon bitti kl.09:00 spelar Robert Andersson och Martin Larsen.
Topp 4 individuella resultat spelar sedan under lördag kväll två semifinaler och en final där vi får se vem som blir detta VM´s första guldmedaljör.


Tuba på Folks!

Inga kommentarer: