onsdag 18 augusti 2010

DET ÄR BARA GULD SOM GLIMMAR

Samtliga medaljörer efter 2-mannaspelet med Svenskarna åter i topp!

Att Sverige dominerar 2-mannaspelet sedan 1987 då Ulfarna Hämnäs och Bolleby vann i Helsingfors och fram till måndagens finalspel där vi åter kunde kora två nya världsmästare från Sverige är mer eller mindre helt otroligt. Det är endast VM i Singapore 1991 som vi inte tagit en medalj i denna distans. Annars har det blivit hela sex guld och ett silver på de senaste åtta världsmästerskapen. Detta är mer eller mindre helt otroligt!

I detta världsmästerskap blir inte siffernivån alls det man hade spekulerat i.Och det jag själv hade gissat på är inte ens i närheten av vad det kommer att bli och det såg vi t.ex. under spelpassen på långoljeprofilen WTBA Mexico City (45 Fot) där det emdast krävdes 113 över pari (!!) för att vara topp 4. Då Paulsson och Årup krossat hela världseliten med sina 221 över pari fick de ställas mot regerande mästarna i denna distans Patrick Allen och Rhino Page i sin semifinal. Den andra semifinalen avgjordes mellan Malaysia och hemmanationen Tyskland.

Paulsson och Årup satte direkt tryck på amerikanarna med flertaket stajkrader och "jänkarna", framför allt Page, hittade aldrig några effektiva spellinjer och vi kunde enkelt gå vidare till final mot Malaysia som krossade ett blekt tyskland. Fanns säkerligen en hel del nerver där kan jag tänka mig.

I finalen mot Malaysia hamnade vi i underläga direkt efter det att Malaysia hade några strajkföljder och de hade sedan ledningen ända in till sista rutan. Men med stor kyla och mycket bra slag så satte Paulsson dit en dubbel samtidigt som Malaysias Alex Liew fick en spärr och detta gjorde att Årup nu hade allt i sina egna händer då vi hade 5 poäng upp. När Malaysias andra vänsterspelare Aiman gick upp och satte dubbelslusse (4-7-6-10) var saken klar att guldet var tillbaka i Sverige och att vi nu hade två nya världsmästare i historieböckerna med namnen Martin Paulsson och Mathias Årup. Gött Snack!

Bollar som rullade i denna semi och finalmatch var;
  • Martin Paulsson - Track RISING
  • Mathias Årup - Roto Grip NOMAD SOLID
  • Alex Liew - Brunswick SIEGE
  • Muhamad Nur Aiman - Roto Grip MUTANT CELL PEARL
  • Rhino Page - Storm RAPID FIRE
  • Patrick Allen - Roto Grip NOMAD SOLID

Jag vill samtidigt passa på att skicka et stort tack till alla svenska fans som var på plats denna dag och verkligen lyfte upp stämningen på den bästa nivå man som idrottsutövare kan få uppleva. Helt underbart att höra publiken sjunga; VM-GULD VM-GULD VM-GULD gång efter annan!

Ett annat tack skickar jag även till Paulsson och Årup som även gjort mig ännu mer historisk då jag är den enda person i världen som nu vunnit VM GULD i 2-manna som både spelare och nu som coach. Häftigt!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: