torsdag 8 april 2010

ÖREBRO JUNIORMASTERS BANPROFIL

Kegel Kortoljeprofil BOARDWALK bjuds det på i Örebro

Under ÖREBRO JUNIORMASTERS som avgörs till helgen så har man valt att lägga Kegels banprofil BOARDWALK som tillhör kategorin "sport pattern". Den tillhör denna kategori för att ratiotalet understiger värdet 3:1 vid "track zone".


KOSI-Progammet för KEGEL´s BOARDWALK
(Klicka på bilden för att förstora den)

Om vi då tittar närmare på OVERHEAD GRAFEN (bilden till höger) så kan man läsa ut att det är enmindre mängd olja längre ut på kanterna och ganska plant från ribba 6-7 och innåt. Man kan även se att oljan endast appliceras ut till 35 fot vilket kommer att ge en hel del slutfriktion.

Tittar vi sedan vidare på COMPOSITE GRAFEN (den längst ner med röda och gröna staplar) så kan man även här se hur plan banprofilen är från ribba 6-7 och att det är väldigt lite mängd olja längst ut på kanterna.

Och i PROGRAMERINGSPROTOKOLLET (bilden till vänster) ser man ännu tydligare och mer exakt på vilka ribbor och avstånd m.m. som oljan appliceras ut på. Här ser man att denna banprofil är symmetrisk (lika på båda sidorna) och att det är helt plant från ribba 8.

TRACK ZONE RATION på denna sportprofil är 2,1:1 men vid ARROW ZONE (pilområdet) är det hela 4,92:1.

Detta i kombination med den totala oljemängden (23,90ml), banprofilens form (shape) och de hela 25 fot med friktion i slutdelen så kommer det att bli en väldigt behaglig banan att spela på lite rakare och längre ut på kanterna. Men allt eftersom oljan i mittdelen av banan kommer att spelas ner så kommer man kunna gå lite längre in, dock inte allt för långt in, och öppna banan en aningens då en del felmarginaler kommer att uppstå.

Vilket klot bör man använda sig av?
För de som har en del rotationer så är nog urethaneskal att föredra till att börja med. Men allt eftersom banan bryts ner och det blir nerspelat kanske man behöver byta till någon reaktiv boll som inte är allt för fräsch i ytan. Eftersom det är ganska mycket olja i iläggen så brukar det vara bollar som ändå rullar igång ganska tidigt och som skapar kontroll i slutdelen som brukar vara effektivast. En sådan boll kan vara lite polerad för att skapa längd. Men tar man en boll som är mycket blank och som skall glida ner och bryta kraftigt kommer man säkerligen att få en hel del stora problem då detta blir väldigt känlsigt i slutdelen då det som sagt är väldigt mycket friktion i banan.

Och vart i banan spelar man då?
Om vi använder oss av talet 31 som man drar av från banprofilens totala längd som i detta fall är 35. Ja, då kommer brytet att hamna runt ribba 4 (35-31). Det gäller alltså att hålla sig runt ribba 5 och hyfsat rakt. Här kommer du från början kanske inte få så mycket felmarginal till vänster, men det kommer allt eftersom. Men du kommer säkerligen kunna missa ut lite för att ändå få bollen att skruva hem.

Lycka till i jakten på nya framgångar!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: