fredag 12 mars 2010

BRUNSWICK EURO CHALLENGE FREDAG

Då är vi plats i Franska Saint Maximin som ligger ca 4 mil från Paris och i går kväll kl.20.00 spelade jag och flera andra Svenskar sin första start i den mycket presteigefyllda EBT tävlingen Brunswick Euro Challenge. Flera av oss hade en lång resdag med vissa komplikationer så som inställda flyg med mera så koncentrationen var nog inte helt 100%-ig och därmed blev delte för många mindra bra lag som ma inte har råd med i denna tävling då resultatnivån är mycket hög.

Leder tävlingen efter 15 selade sqauder gör den vänsterhänta amerikanen Anthony Pepe med hela 1577 följt PBA proffset Mike Fagan 1555. 3:a ligger lite okända Nico Joris (Belgien) 1518 följt av Alix Yoan (Frankrike)1495 och Kimmo Lehtonen (Finlnd) 1486 som även slog tävlingens första 300-serie. Förutom Kimmo så har även Mike Fagan slagit 300-serie och är de två spelaare som just nu får spela en roll-off efter söndagens tv-sända finalspel om vem som kommer att ta hem 300:a potten.

För Svensk del så var det Robert Andersson och Martin Larsen som lyckats bäst än så länge i tävlingen. Robert Andersson slog 1444 med sin C300 Loud Noize och Martin Larsen var på sämre med sina 1440 då han använde sig av Brunswick Wild Ride. Deras resultat kommer med stor sannolikhet inte att räcka till topp 16 som erhåller en bye in till söndagens finalspel. Själv började jag på ytterbanparet 27-28 och man skall egentligen inte skylla på banorna men friktionen som var på bana 28 var helt skadat. De spelare som fick spela på det banparet kunde tyvärr inte göra sig riktigt rättvisa då man mer eller inte har råd med ett trixigare banpar. Spelet oå denna profil är inte som man riktigt tänkt sig. Enligt grafen ä den helt plan från ribba 7-7 och alla trodde nog att det skulle vara lite snabbare än vad det är. Det svänger på väldigt kraftigt och de flesta bollar jag valde att ta med mig svänger alldeles för tidigt med för kraftigt bryt. Det som rullade bäst var min AMF HYPE REACTIVE men jag nåste korrigera den blanka ytan med lite 4000 abralon inför min start ikväll kl.20.00. För det kommer krävas en hel del strajkande om man skall gå vidare till finlspelet där cutten kan hamna runt 1400-strecket!

Alldeles snart startar squad 16 i tävlingen och du kan följa spelarna via LIVE SCORING eller se fullständiga resultatlistor på tävlingens HEMSIDA

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: