måndag 29 mars 2010

1105 AV EN 15-ÅRING, JAG ÄR STOLT!

Simon Nilsson med sin rekordboll AZO AREA

Idag är jag själv extra stolt. Och detta har inget med min egen eller min förenings prestation att göra. Utan att jag åter hade äran att få lära ut mina kunskaper till kanske den person det idag pratas en hel del om i vårt avlånga land. Denna person kommer från det lilla samhället Hällefors i Bergslagen och spelar som aktiv i BK Trix. Han är endast 15 år och heter SIMON NILSSON. Det är kanske inte är så fantastiskt i sig att vara 15 år, heter Nilsson i andra namn, komma från Hällefors och spelar bowling i BK Trix. Nej, det mer fantastiska är just den imponerande prestation denna vänstertalang gjorde i helgen då han som fjärde spelare i Svensk historia slog över 1100 i en seriematch. Och jag tror t.o.m. att den starten han visade upp med 22 raka kryss och 589 över de inledande två serierna är prestation ingen annan Svensk bowlare har mäktat med. Inte vad jag känner till i alla fall. Att sedan fortsätta i serie tre med en "dykare" för dagen på 237 var inget som påverkade han då han forcerade in 279 i den sista serien för slutresultatet 1105!

Idag när jag gratulerade Simon sa han; -på träningen kändes det verkligen inte som att det skulle kunna bli några strajkar alls.

Att jag är extra stolt beror mycket på att jag själv har fått äran att slipa till denna opolerade diamant vid ett flertal tillfälle denna säsong. Det är extra roligt att när man som tränare ser utvecklingen på ansatsen och rätt som det är så faller alla bitar på plats och adepten gör en prestation som jag själv aldrig har klarat av. Min högsta slagning jag lyckats med på en seriematch är 1079 och detta har jag gjort två gånger i min långa karriär. Så jag får väl träna på vidare ett tag till då!

En annan person som jag även tränar lite titt som tätt är Torsbysonen Linus Carle som spelar i Wåxnäs BC. Linus var och besökte mig i Karlskoga för 10 dagar sedan och vi kunde konstatera med hjälp av Dartfish vissa små detaljer i hanns teknik. Och även här gav det ett mycket imponerande resultat under gårdagens (söndagens) hemmamatch i mellanallsvenskan då han på Nöjesfabriken i Karlstad slog en 300-serie och fina 1006 efter serieföljderna 215-257-300-234. Grattis Linus!

Vill du bli en bättre bowlare? tja, varför inte träna med den bästa! :-)

Tuba på Folks!


Simon Nilssons rekordboll AZO AREA och dess layout

Inga kommentarer: