lördag 6 februari 2010

BALANS MELLAN ALLVAR OCH LEK

En mental gruppövning med hela VM Laget
Hej!

Terje här igen med en rapport "inifrån" landslaget. Helgen som gick var vi i Halmstad för att ha landslagsläger som ett led i våra förberedelser mot VM i München. Lägret hölls i Halmstad och här gjorde vi en hel del tester och mätningar på landslags killarna och till vår hjälp hade vi Halmstad Högskola. Vi var denna helgen förutom spelarna i landslaget, Terje (mental tränare) och Markus (fys tränare).

Fysiska, biomekaniska och mentala tester har genomförts. Ett spännande, roligt och intressant arbete som vi hoppas kommer bowlingsporten till gagn.

Vi använder även detta läger som fortsättning på att stärka gruppen och öka vår kunskap om oss själva, om gruppen så att vi vet hur vi skall prestera på topp i München VM. Denna helg var det mycket diskussion om de individuella målsättningarna och om lagets gemensamma målsättning. Trots att man är med bowlare är det många kloka och engagerade diskussioner :) Spelarna är härligt engagerade i diskussionerna och är mycket målmedvetna. De tydliga mål spelarna har leder till en mycket bra kommunikation/feedback och de är fullt fokuserade på att deras förberedelser skall bli så bra som möjligt. Roligt måste jag säga, att få jobba med idrottsmän som är så hängivna sin idrott och har en professionell inställning. Det vet att de behöver träna, förbereda sig och vara nyfikna på områden som är nya för dem. Då kommer utvecklingen, grabbarna vet detta!!

I allt det "allvarliga" gör vi mycket annat. Att spendera dagar, mornar och kvällar ihop med spelarna ger många goa skratt. Detta gäng av individer som ger och tar gliringar, berättar historier och peppar varandra skapar en bra och trygg grupp. Ibland kan jag bli lite orolig över att det skall bli för flamsigt, men även här visar de på en positivt och professionell inställning. Balansen mellan lek och allvar! den finns där. Ibland får man väl gå in som en dålig pappa och säga till, ex. när Årup har pillat "sönder" en träningscykel på högskolan i Halmstad (fy dig)!


Martin Larsen får information av Marcus Svensson om hur maxtestet går till

Men ni som känner killarna och ibland träffar dom kan väl fråga vem som gav mest power på maxpuls testet på cykel.


Martin Paulsson testar vissa muskelgrupper.

Tack all hjälp till Halmstad Högskola (Anna, Lina och Andréas) tack till Hallands idrotten (Johan Ekegren) tack till Peder med personal i Rejmes bowlinghall. Hoppas vi kan fortsätta vårt samarbete.

Nästa träff när jag är med blir det inte lika roligt för er grabbar!!!

Lev väl och glöm inte glädjen!

Inga kommentarer: