onsdag 6 januari 2010

MOT VM I MÜNCHEN 2010

VM-spelarna, ledarna och förbundsstyrelsen under VM genomgången den 4/1

Hej på er alla!

Detta blir mitt första inlägg och rapport om och från förberedelserna inför VM i München i augusti.
Jag som skriver heter Terje Lien och har förmånen att arbeta som mental tränare bl.a. för det svenska herrlandslaget.
Min uppgift som mental tränare är att skapa en bra och trygg prestationsmiljö kring de jag arbetar med. Det innebär att höja medvetenheten om individens resurser. Mental träning handlar om att hitta en positiv balans mellan krav och egna förmågor. Finns inte den balansen av olika andledningar blir det svårt att prestera på topp. En obalans kan bestå av negativ nervositet, ofokusering, för hög anspänning i kroppen, stress m.m. Läs gärna mer om mental träning på min hemsida.

Mina blogg inlägg på Team Tubas sida kommer att handla om de långa och oerhört stimulerande arbetet som skall ske med herr landslaget och hur vi förbereder oss för stundande VM.

Min uppgift i landslaget är att stärka gruppen så att alla involverade - spelare som ledare - kan höja gruppens kompetens så att det i sin tur höjer individen. Arbetet kommer att präglas av medvetenhet, trygghet, trivsel och kommunikation. Vi kommer att utgå ifrån vilka målsättningar som finns i gruppen. Individuella mål och lagmål.

Jag hoppas att det kommer att bli en spännande, rolig och intressant läsning innifrån herrlandslaget!

Lev väl!

Terje

Inga kommentarer: