lördag 9 januari 2010

FÖRBEREDELSERNA ÄR IGÅNG

Då var det aktiva arbetet med herrlandslaget igång. Under Ballmaster i Helsingfors hade jag min första VM samling med grabbarna! Erik, Dennis, Martin L, Martin P, Robban, Årup och Tomas började tillsammans med mig att diskutera hur vi skall bli så framgångsrika som möjligt i VM. I ett konferensrum i Tallinhallen där vi först fick rulla ut en ölpump - besvikna grabbar? - körde vi igång med diskussioner om hur vi skall effektivisera gruppen och om hur vi kan skapa god laganda.

Viktigt i vår grupp kommer att vara kommunikation och feedback. Hur vi skall prata med varandra och hur vi skall coacha varandra i gruppen för att må och prestera så bra som möjligt tillsammans. Redan denna första samling gav många intressanta tankar och gött snack! Vi diskuterade bland annat tidigare erfarenheter från mästerskap och hur vi kan ta med oss dessa erfarenheter och göra nästa mästerskap ännu bättre.

För att göra grabbarna mer medvetna om hur olika grupper kan utvecklas och hur vinnande laganda blir till gick jag igenom det så kallade Lagandahjulet och dess sex ingredienser - Gemensamma målsättningar, Trivsel, Kommunikation, Trygghet, Ledarskap och Individualitet Den första tiden kommer vi att koncentrera oss på målen och kommunikationen Tydliga målsättningar skapar vilken kommunikation och vilka roller som behövs i gruppen. Mål är alltid ett mått på vilken kvalitet som eftersträvas och de målen som finns i den här gruppen så kommer det att ställas stora krav på alla oss inblandade för att de skall uppfyllas. Trivsel och glädje finns redan hos grabbarna då de var tillsammans under EM förra året.

Jag måste säga att ALLA i gruppen är oerhört professionella och bidrar på ett - för mig - fantastiskt sätt.

Vi avslutade vår samling med en övning som syftade till att vi skulle lära känna dolda sidor hos varandra. Grabbarna fick skriva vissa påståenden om sig själva och sedan skulle vi gissa vilka som var lögn och vilka som var sanna.

Att komma på saker om sig själv var tydligen svårt - eller hur Skånepågar :) men det gav många goa skratt.

Tills vi hörs igen!

Lev väl!

Inga kommentarer: