onsdag 13 januari 2010

BALLMASTER STEGFINAL

2010 BALLMASTER STEGFINALISTER
Tyvärr klarade jag inte av att besegra min finska vän Mika "Big Finn" Koivuniemi denna gång. Men jag kan säga att han fick nog lite flashbacks från Lahti Open då han åter igen bjöd in mig igen i den allra sista rutan. Det hela började annars väldigt bra då jag valde att starta med min Seismic EPICENTER och satte ett kryss. Mika kontrade med två stumma kryss med sin Brunswick C-SYSTEM 3.5 för att jag sedan i ruta två lämnade kägla 10 gungandes och följde sedan upp med två mindre bra slag somgav en tomruta. Valde då i mitten av serien att byta boll till Storm HY-ROAD. I samma skede ställer Mika upp 4-9 och spärrar den och sedan lämnar han även 1-2-4-10 och spärrar även denna. I ruta 8 & 9 går jag upp och sätter två kryss och Koiuniemi satte även han kryss i ruta 9. I den sista rutan kunde han nu stänga matchen med en strajk eller spärr och 9 i frislaget. Mika satte bollen lite tunt och lämnade kägla 7 som han sedan spärrade utan problem. I frislaget, där han nu behövde slå ner 9 käglor för att vinna, lämnar han uppställningen 2-4-8. Detta innebär att om jag sätter en trippel vinnar jag serien och matchen med 1 poäng! Jag satte dit den första stumt i fickan och jag kan tänka mig vad som snurrade runt i Koivuniemis huvud nu. I det andra slaget i 10:e rutan kom jag inte riktigt på bollen tillräckligt mycket men den tog sig till strajkfickan i vilket fall som helst och kvar stod kägla 10 och ni skulle ha sett Koiuvuniemis ansiktsuttryck efter detta. Var nog en stor sten som föll ner där kan jag tänka mig. Siffrorna skrevs till 210-199. Sedan i semifinalen mot Cheri Shi Hua Tan (Singapore) spelade Koivuniemi mycket övertygande och vann stort med siffrorna 270-195. Och i den avgörande finalen mot Parker Bohn III blev det heller aldrignågon riktigt match då Bohn precis som Shi Hua Tan hade problem med vänsterbanan. Koivuniemi vann med siffrorna 248-203 och tog hem första priset på hela €15.000 (ca 150.000 kronor).
Bollarna som användes under stegfinalen var följande;
  • Mika Koivuniemi - Brunswick C-SYSTEM 3.5
  • Parker Bohn III - Brunswick SIEGE och WILD CARD
  • Cheri Shi Hua Tan - Storm REIGN
  • Tomas Leandersson - Seismic EPICENTER och Storm HY-ROAD

Och här finner du resultaten ifrån STEGFINALEN

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: