onsdag 13 januari 2010

BALLMASTER FINALRUNDA 2 TOPP 16

Då var detta marathonpass avklarat och jag kan säga att det nu känns rejält i fingrarna. Men det gör inget då det var otroligt roligt att åter igen få spela round robin (all möter alla över 1 serie). Jag vet inte när jag senast spelade detta traditionella och fantastiskt roliga spelform. Hoppas verkligen att fler tävlingar börjar igen med denna spelform då man som spelare verkligen ställs på många olika prov då banorna förändras en hel del allt eftersom. Här gäller det verkligen att kunna bemästra nytvättat till en hel del sönderspelat samt många andra olika och inte minst viktiga faktorer som en spelare måste kunna klara av. Och det i detta sammanhang är det ingen slump att just den mycket välmeriterade PBA proffset med hela 32 titlar och över 2.5 miljoner dollar i inspelade prispengar i karriären Parker Bohn III dominerade fältet. Han är överst på stegen med en total slagning på 5960. Han hade hela 240.3 i snitt utan bonus över dessa 16 serierna och vann hela 11 matcher och spelade en oavgjort. Parker som är Brunswick staff använde sig av SIEGE och WILD CARD.

Efter Parker Bohn III slutade vänsterspelerskan Cherie Shi Hua Tan från Singapore med 5780 och trea var jag själv med 5685 och fjärde samt sista stegfinalplats tog Mika Koivuniemi 5639. Detta efter han och jag möttes i den s.k. positionsserien, där man även delar ut bonuspoäng, och där jag lämnade 2-10 i sista rutan och kunde inte spärra den. Hade jag täckt sista rutan hade Mika missat stegfinalen och tävlingsarrangören Kimmo Lehtonen hade fått den platsen istället då han blev första utanför med 10 poängs marginal (5616).

För Peter Ljung och Mathias Wetterberg blev det en 13:e respektive 16:e plats i tävlingen.

Och här finner du resultatlistan från FINALRUNDA 2

Notabelt från round robin spelet var att det inte slogs några ytterligare 300-serier. Så inför stegfinalen så är det fortfarande jag, Verbrüggen och Koivuniemi som gör upp om extra priset som avgörs direkt efter huvudtävlingens stegfinalen.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: