onsdag 13 januari 2010

BALLMASTER 300 ROLL OFF

Actionbild från 300 Roll Off spelet

Då blev det i vilket fall som helst ytterligare en seger i finsk i TV som är värd att minnas. Och det var i denna extra tävling som arrangerades under Ballmaster där samtliga som betalt insatsen på €50 och som slog en 300-serie under tävlingen hade chansen till att vinna prispotten på €7.200 (ca 72.000 kronor). Det var som sagt tre spelare som klarade av denna bedrift och det hela skulle avgöras över en roll off över ett slag. Alltså den spelare som slår ner mest käglor tar hem hela potten. Winner takes it all!

Mika Koivuniemi var det som började och han satter dit ett kryss på en gång vilket satte press på både mig och Gery Verbrüggen. Verbüggen var nästa spelare och han slog ett mindre lyckat slag och lämnade käglorna 4-8 kvar vilket innebar att han var ute ur tävlingen. Nästa på tur var alltså jag och det var bara strajk som gällde för att få ytterligare en chans mot Koivuniemi. Och den ca 1 timmas paus jag hade mellan min stegfinalmatch och denna roll off kändes det inte bra i fingrarna. Men på något lyckosamt sätt lyckades jag ändåfå iväg bollen på ett bra sätt och det blev en perfekt strajk och en ny roll off. Då var det byte av bana samt omvänd startordning vilket innebar att jag började. Slog ytterligare ett mycket bra slag men lämnde kägla 9 kvar på en nästan perfekt träff. Då var det Koivuniemi som kunde ta hem det hela genom att sätta dit en strajk eller få en ny roll off om han slog ner 9 käglor. Koivuniemi skickade ut bollen lite för långt till höger och lämnade kägeluppställningen 2-10 kvar och detta innebar att jag tog hem detta extra pris. Trevligt!

Under denna vecka med tävlingsspel i AIK International samt Ballmaster blev det totalt 70 tävlingsserier som kändes mest av allt som sagt i fingrarna. Men med två segrar och en fjärde plats under denna vecka får man vara skapligt nöjd. En mycket trevlig start på detta nya år!

Jag vill passa på att tacka arrangörerna i både AIK International och inte minst i Ballmaster för två mycket trevliga och väl arrangerade tävlingar. Samtidigt vill jag även passa på att tacka en av mina stora finska favoritbowlare, Pekka Lundström, till allt stöd han alltid ger mig på banorna i Tali. Alltid lika trevligt att höra dig heja Pekka!

Och till sist vill jag även lyfta på hatten och tacka Seija Lankinen för de 23 åren som hon varit en stor bidragande del av att denna klassiska tävling Ballmaster fungerat ypperligt. Tusen tack Seija för all hjälp under dessa år och lycka till med allt annat arbete i framtiden.

Tuba på Folks!

1 kommentar:

Zeus sa...

Efter ha spelat hem ca 140.000 de senaste veckorna kan du gott ha lite ont i fingret ;)