tisdag 5 januari 2010

AIK SUPER SIXXXXXX TISDAG

Under trettondagsafton avgörs traditionella AIK TOURNAMENT som vanligt är det första stoppet på det nya SUPER SIXXXXXX året.

Denna tävling avgörs på banprofilen MONTREAL och som är en av de nya WTBA banprofilerna som man kommer att använda sig av under detta år på samtliga SUPER SIXXXXXX STOP. Detta för att man att dagens och framtidens landslagsspelare skall få möjlighet att spela tävlingar på dessa s.k. mästerskapsprofiler och på det sättet skaffa sig mer erfarnhet och rutin inför kommande mästerskap.

När det nu återstår två starter i tävlingen leder undertecknad kvalet med 1412 som jag gjorde under min första kvalstart igår kl.17.00. Jag spelade mestadels med min Storm HY-ROAD och ibland med en av mina Seismic EPICENTER. Under mina tre inledande serier som jag fick spela på den låga sidan började jag spela lite halv tajt vid ribba 12 för att sedan få flytta in till ribba 15-16 i den tredje serien. På denna låga sida bryter bollen tidigare och det är framför allt mindre push genom midlane jämfört med den högra halvan. Och det är just på den höge halvan som de högre resultaten slås tack vare att bollen får lite mer energi kvar nere i träffen. Det var även här som jag avslutade mina tre serier med 232-280-248.

I samma start slog VM-spelaren Robert Andersson 1405 efter ny grym spurt då han fullständigt öste in strajkar under de avslutande 2-½ serierna. Robban tryckte dit hela 26 av 29 möjliga och serierna 279-266 med sin nyborrade Columbia 300 MOMENTUM SWING.

Martin Larsen klarade i sitt andra kvalförsök att gå vidare till morgondagens finalspel då han med sin 900 Global BREAK POINT PEARL slog 1338.

Just nu är sista finalplats 1313 och innehas av Mattias Wetterberg.

Men för att klara sig vidare bland de topp 30 högsta kvalresultaten kommer det att krävas runt 1320.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: