torsdag 7 januari 2010

AIK SUPER SIXXXXXX FINAL

De fyra stegfinalisterna i AIK International Super Sixxxxxx


Sitter just nu på Arlanda flygplats och väntar på flyget som skall ta mig, Larsen, Mack & Fagan till Helsingfors för att senare under eftermiddagen kvala i den stora traditionella tävlingen BALLMASTER. Och ifrån denna klassiska tävling kommr jag att sriva lite om under de tre kvaldagarna som nu återstår innan söndagens finalspel avgörs där segraren tar hem en prischeck på hela €15.000 (ca 150.000 kronor).

Men igår var det final i vår den svenska traditionella AIK INTERNATIONAL som även var årets första stopp på SUPER SIXXXXXX TOUREN. Och för egen del blev det en mycket trevlig start på säsongen då jag åter igen fick ta emot den mycket stora pokalen och första priset på 40.000 kronor. Trevligt!

Under de inledande 8 finalserierna spelade jag mycket bra under de inledande 4 serierna då jag fick starta på den höga sidan där det varit genomgående lite högre scorer jämfört med den låga sidan. Tyvärr avslutade jag på bana 3-4 där ja inte fick en enda strajk på bana 3 och 180 i protokollet för totalt 1832 och en 4:e plats. Jag använde mig hela tiden av min Storm HY-ROAD och började spelet runt ribba 12 för att i slutet vara inne vid ribba 24.

Efter dessa 8 serier är det som vanligt banbehandling och topp 16 spelar ytterligare 4 serier och dessa avgjordes på den låga sidan vilket ställde till en hel del problem för mer eller mindre alla. Detta för att det skiljer en hel del mellan banorna samtidigt som banorna attackerades mycket olika från start på samtliga banpar. Även i detta block använde jag mig av min Storm HY-ROAD och kunde spela upp mig till en andra plats efter de 12 finalserierna. Toppade gjorde min klubbkamrat Tore Torgersen och den tredje samt fjärde stegfinalplatsen togs lite överraskande av Ingegärd Lind och Ivan Ljungholm efter det att VM-spelarna Martin Larsen och Robert Andersson strulade till det ordentligt i den allra sista serien föratt missa stegfinalen med 3 repektive 5 poäng.

I den första stegfinalmtchen mellan Ingegärd Lind och Ivan Ljungholm blev det aldrig någon riktig match då Ivan inte alls fick några strajkar och börjde med ett par tomrutor smtidigt som Ingärd satte fyra raka kryssi mitten av serien och kunde avancera till semifinalen mot mig.

Här började jag med en trippel och fick ett bra övertag på "Gärda" som samtidigt började med en tomruta. Det blev en ganska komfortabel seger i denna match och avancemang till finalen mot Tore Torgersen som jag har ett grymt bra matchresultat mot ijust stegfinaler. Tror att et var 11-3 till mig innan denna final som slutade för min del på ett mycket trevligt sätt.

Även i finalmatchen hittade jag av en bra spellinje och kunde sätta press på Tore efter en trippel samtidigt som han hade problem att finna en riktig bra spellinje på högerbanan som var aningen tajtare. Inför de två avslutande rutorna behövde jag endast täcka en av dem för att ta he segern och i ruta 9 kunde jag ha avgjort men tappade helt fokuseringn i två slag och lämnade först 3-6-10 för att sedan missa den. Men jag kände mig mycket trygg på högerbanan och satte dit ett kryss och saken var klar. Gött! Och nu är det hela 12-3 i matcherna mellan mig och Torgersen.

Nu är det dags att hoppa på flyget. Du får ha det så bra och varmt välkommen tillbaka till bloggen för mer information om vad som t.ex. händer i BALLMASTER med många kända spelare.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: