lördag 12 december 2009

PBA TOURENS PEPSI RED, WHITE AND BLUE ROUND ROBIN BLOCK 2 & 3

Nu är de 48 serierna färdigspelade i PBA PEPSI RED, WHITE & BLUE och etta in i stegen med ett snitt på 247.67 är 2-mannavärldsmästaren Patrick Allen. "PA" som han kallas för var aldrig i leding under hela tävlingen förens tills den allra sista serien då han i den s.k. utjämningsserien slog tävlingen 31:a 300-serie och klättrade från femte till första plats.
PA säger på PBA´s hemsida; "jag hängde bara runt, vann några matcher i den allra sista rutan som jag egentligen inte förtjänade att vinna, men någon blir alltid den första utanför där ute." "PA" som vunnit 13 PBA titlar fortsätter; "och jag hoppades att det inte skulle vara jag. Och när killarna runt mig började tömma ruta 10 insåg jag chansen att toppa tävlingen om jag slog en 300-serie"

Vidare till söndagens TV-final gick även PBA rookien Wayne Garber som snittade 246.06 följt av Mike Machuga 246.75, Mike Scroggings 247.54, Sverige aktuella Michael Fagan 245.90 samt 900 Global staffspelaren Walter Ray Williams Jr. 243.50 och som nu jagar sin 47:e (!!) PBA titel. Första man utanför stegfinalen med 14 pinnar slutade Wes Malott då han snittade 242.27.
Att det strajkades en hel del på dessa banprofiler framtagna av USBC går ju inte ta miste på när t.ex Tommy Jones slutade på en 14:e plats med ett totalt snitt på 240.38 . Liz Johnson som var den enda damspelaren som kvalifiverade sig till round robin spelet slutade näst sist (23:a) i fältet med ett snitt strax under 234 per serie!

Wayne Garber som förtjänade sin PBA plats genom PBA Regionals Players Invitational tävling förra december, var förvånad över sin prestation och säger på PBA´s hemsida, "Jag är 42 år. Jag kan inte tro detta. Jag har ingen aning om hur jag skall göra i TV-finalen, men jag har gjort ganska bra i början av varje runda, så jag hoppas det fortsätter så i TV-finalen.

"Mentalt och fysiskt, jag kunde inte ha bowlat sämre än vad jag gjorde ikväll" säger Mike Machuga. "Men åtminstone har jag fortfarande chansen på titeln".

De avslutande 8 serierna i round robin spelet avgjorde på den "blåa" banprofilen som var den där det slogs tre stycken 300-serier. The Pepsi Red, White & Blue Open presenterades av USBC och genomfördes på tre olika banprofiler som de planerar att införa som ett frivilligt alternativ till de amerikanska halligorna i samarbete med American League Bowlers Inc. och det Amerikanska hallägarförbundet för 2010-2011 års vinterligor. Detta är lite snarlikt golfens Tee system, USBC Red (röda banprofilen) är den mest förlåtande. White (Vita banprofilen) är medium utmanande och Blue (Blåa banprofilen) är den mest utmanande.

Tv-finalen kommer att avgöras på den blåa banprofilen och även i anslutning till denna final kommer man att avgöra PBA World Championship stegfinalen där finalsisterna är Wes Malott, Rhino Page, Wesley Chapel, Bill O´Neill och Tom Smallwood.

Och på tal om Mike Machuga som är en god vän till mig sedan många år tillbaka så kan man inte mer än imponeras av hans bowlingteknik. I videofilmen nedan kan du se hur bra rent tekniskt denna kille spelar bowling då han vann sin första PBA titel 2005. Samtidigt får du även se när han i samma tv-final gör sin mycket omtalada "Machuga Flop". Vem vet, den kanske dyker upp igen under söndagens tv-final? Men som vanligt varnar vi för att prova detta hemma utan hallägarens tillåtelse!

Inga kommentarer: