lördag 10 oktober 2009

SVERIGES IDAG BÄSTA DAMBOWLARE

Helén Johnsson som snart åker till World Cup, Melaka, Malaysia.
Vi har ställt 11 frågor till Sveriges idag absolut bästa dambowlare, Helén Johnsson, Spader Dam, Helsingborg.

1. Grattis till alla dina fina framgångar och inte minst till VM-medaljerna. Vad är det egentligen som gör dig till en bra bowlare?
HJ: Jag är tävlingsinriktad, envis och disciplinerad.

2. Du har ett heltidsarbete idag. Hur och vad tränar du på för att bli så bra som möjligt?
HJ: Bowling, Styrka och kondition.

3. Hur många timmar i veckan lägger du ner på själva bowlingträningen?
HJ: ca 3 timma i veckan och den träningen är mycket disciplinerad då jag tränar allt från grunder till materialkunkap.

4. Och styrka samt kondition då?
HJ: Jag kör 3 ggr i veckan tunga styrketräningspass med 8-10 reps per övning genom helakroppen plus kondition 2 ggr i veckan som sker av löpning ca 30-40 minuter per pass.

5. Jobbar du något med mental träning?
HJ: Varje dag. Jag går igenom dagligen min planering och ser var, när och inte minst hur jag skall träna. Jag sätter även upp tydliga mål mot stortävlingar och mästerskap. Och för att lyckas så måste jag våga att misslyckas och inte vara rädd för att förändra. Detta är min kod till framgångar och förhoppningsvis även till nya famgångar.

6. Har du någon tränare med dig på bowlingbanorna?
HJ: Nej. Jag är min egen tränare. Men jag tränar mycket med killar och lyssnar samt hämtar en massa nyttig information som jag tar med mig. Jag har även andra idéer som jag testar påmina träningar för att utvecklas. Det är viktigt att vara lyhörd och inte vara rädd för att testa!

7. Vad är närmast på "tapeten"?
HJ: Denna helg är jag i Barcelona och spelar en stor internationell damtävling. Sedan blir det lite seriespel och Nyköping Super Sixxxxxx. I mitten av november får jag chansen igen att åka och spela en v de största individuella mästerskapen QubicaAMF World Cup.

8. QubicaAMF World Cup, Melaka, Malaysia, Du fick en "gratisplats" kan man väl säga då Malin Glendert lämnade återbud?

HJ: Stämmer bra. Malin tackade nej och eftersom jag detta år var tvåa i damernas World Cup kval fick jag förfrågan. Det skall bli riktigt kul!

9. Om jag inte har helt fel har du vunnit damernas World Cup kval de senaste fem åren. Imponerande! Hur många World Cup har du spelat nu?
HJ: Detta blir mitt 6:e och alla är irad. Spelade alltså mitt första 2003.

10. Och bästa placering i World Cup?
HJ: Det var förra året då jag slutade 4:a. Lämnade tyvärr kägla 4 kvar i sista slaget för att förlora och missade därför titelmatchen. Surt! Men jag har aldrig missat topp 8 under mina 5 år jag deltagit.

11. Du har även fått lite sponsring av material inför QubicaAMF World Cup av Eric Thomas på 900 Global och AMF. Vad tror du detta kan ge dig?
HJ: Stämmer. 900 Global och AMF har en hel del intressanta nya klot ute på marknaden och jag gillar verkligen 900 Global´s THE BREAK. Så detta kanske kan hjälpa mig ytterligare på vägen för att nå ett av mina stora mål att vinna just QubicaAMF World Cup. Även i Melaka kommer 900 Global och AMF finnas på plats ifall jag skulle behöva komplitera med något. Vill även passa på att tacka er på Team Tuba i Karlstad för att ni även ställt upp under flera år med material och nu senaste tiden med layouter och borrningar av mina klot.

Vi tackar och önskar dig all lycka till medde nya kloten och dina Turbo Grips Switch Grip tummar (som du snart kan se och läsa om i vår klotrecensionssida) och inte minst jakten på nya fina framgångar både nationellt och internationellt.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: