torsdag 1 oktober 2009

MARTIN LARSENS 900 GLOBAL KLOT

Några av de 900 Global klot som Martin Larsen nu borrat.

Sveriges stora stjärna av idag MARTIN LARSEN har nu borrat upp åtta (8) stycken 900 GLOBAL klot som han enbart kommer att använda sig av under helgens WEBER CUP och QUBICA/AMF WORLD CUP som går av stapeln i mitten av november.

Samtliga av Martins klot ligger nu ute på vår KLOTRECENSIONSSIDA där du idag kan se layouterna på BOUNTY HUNTER, BREAK POINT, BREAK POINT PEARL och LUNATIC. Han kommer så snart han får möjlighet att även att skriva vad han tycker om varje specifikt klot och dess layout.

Men redan nu kan jag meddela lite vad han tyckte. Bounty Hunter svänger ruskigt mycket och tuggar på friskt. -Jag var tvungen att ändra ytorna på båda två. Den ena med Ultimate´s Black Magic och den andra med Ultimate´s Quik Cut & Polish för att få ner dem i banan säger han.
När jag frågar om han kan jämföra dessa med någon boll i samma kategori som han själv spelat en hel del med nämner han att den svänger mer i jämförelse med både Storm VIRTUAL GRAVITY och Brunswick SIEGE.

BREAK POINT påminner väldigt mycket om en den första sköna THE BREAK fast med mycket mer klipp i slutdelen. En utmärkt boll för medium/heavy oljade banor om man väljer originalytan som han gjort.

Och om BREAK POINT PEARL tycker han att den påminner väldigt mycket om Stormklotens beteenden. En boll som glider ner bra i banan och är väldigt stark i brytet samt att denna boll slår ner käglorna ruskigt tungt. Kanske en ny favorit hos Martin Larsen då den är jämförbar med t.ex. HY-ROAD?

Den fjärde och sista bollen är LUNATIC som är galet bra för de mediumoljade banorna. En boll som rullar stabilt och påminner en hel del om Elite GOLD LABEL.

Denna helg spelar MARTIN LARSEN i Engelska Barnsley där WEBER CUP avgörs för 10 året och för Martins del är det debut i detta sammanhang där jag själv haft äran att få deltaga samt varit lagkapten under de första 7 åren som det arrangerades. Här bygger man upp en bowlingbana i en idrottsanläggning med läkatare på båda sidorna av banan som går från ansatsen och ner till käglorna. Läktarna tar ca 600 personer om det är fullsatt. Tv-teamet som finns på plats använder sig av inte mindre än ca 15-20 kameror. Och om du möjligtvis kan få in SKY SPORT EXTRA så sänder de hela detta evenemang LIVE!

TEAM EUROPA ställer upp med följande spelare;
  • Osku Palermaa (Lagkapten)
  • Mika Koivuniemi
  • Martin Larsen
  • Dominic Barrett
  • Paul Moor

TEAM USA ställer upp med samma lag som förra året;

  • Tim Mack (Lagkapten)
  • Pete Weber
  • Chris Barnes
  • Tommy Jones
  • Jason Couch


Tuba på Folks!

Inga kommentarer: