måndag 19 oktober 2009

LAHTI OPEN SÖNDAG STEGFINAL

Är det gött eller?!?!?!?!

Det blev en härlig seger åter igen mot Mika Koivuniemi. Nu har jag fatiskt hela 3-1 mot han i stegfinalmatcher. Slog han första gången i klassiska Ballmasters 1991. Sedan 1997 i British Open då jag gick rakt genom stegen genom att först slå ut Tim Mack och sedan Patrick Healey. Förlusten kom faktiskt för några år sedan i Kristinehamn när vi arrangerade Super Series finalspelet. Men 3-1 mot en kille som har vunnit 8 PBA titlar därav två av dem är s.k. "majors" är inte fy skam!

Det hela började i vilket fall som helst med att Jari Ratia slog Mike Wolfe i den första matchen med sifrrorna 193-179. Jari använde Roto Grip EMPIRE och Mike sig av Ebonite LANE BREAKER.

I semifinalen ställdes jag mot Jari och jag fick hela fyra provslag per bana och eftersom jag var högre rankad fick jag även väja om jag vill starta eller låta Ratia göra detta. Då jag upplevde att högerbanan var aningen tajtare valde jag att Ratia skulle få börja och måste då avslut på högerbanan. Här hittade jag åter igen av repetitionsknappen och min Seismic EPICENTER rullade som tåget och jag började med dubbel för att sedan lämna kägla 10 samt följa upp med ytterligare fem raka kryss och segern i serien blev helt klar i ruta 9 då Jari inte fixade till strajken som han behövde. Så seger med 256-209.

I finalen valde Koivuniemi att göra precis samma jag gjorde med Ratia. Han valde alltså att jag skulle börja och fick därmed avsluta på högerbanan vilket visade sig var grymt bra för min del.
Mika valde att byta boll och spellinje i denna match då jag hade lyckats med att "förstöra" hans reaktion med sin Brunswick SIEGE. Han tog fram Storm HY-ROAD och flyttade ett par ribbor in i banan och jag hade inget annat val än att göra detsamma. Fast fortfarande med min Seismic EPICENTER. Mika började strålande och satte boll efter boll i ficka och fick ett tidigt övertaget med ca 20 pinnar då jag själv slågett mindre bra slag i andr rutan och lämnade 2-8-7 och plocka enbart kägla 8 på spärrförsöket. Men jag kontrade med en dubbel, spärr och ytterligare tre raka kryss samtidigt som Mika slog två mindre bra slag. En tunn vänster samt en boll mitt på som i.o.f.s. gav en strajk. Inför den sista rutan hde jag nu allt i mina egna händer och det var bara Mika som kunde bestämma vad jag skulle behöva avsluta med. Han satte den första stumt i fickan vilket nu innebar att om han inte strajkad i den elfe rutan behövde jag "endast" sätta dit den första i tionde rutan. Mika går upp och sätter bollen en aningen tunn och lämnar kvar kägla fem snurrandes. Så nu var det ett par riktigt djupa andetag för att sedan gå upp och trycka in bollen perfekt i fickan och alla tio käglor var borta till publikens besvikelse. Nu var det "bara" att få ner hyfsat många käglor i ruta elva för att sätta spiken i kistan vilket jag gjorde genom att lämna kvar kägla 10. Grymt skönt och en ny seger på Europatouren!

Hoppas du gillade även denna blogg och har du ännu inte införskaffat en SEISMIC EPICENTER är dags att göra detta.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: