lördag 17 oktober 2009

LAHTI OPEN LÖRDAG SQUAD 11

I denna morgonstart toppade finska landslagsjejen Mari Nurmilo med 1328 som hon gjorde med sin Storm VIRTUAL GRAVITY. Tvåa i starten med 1328 var Jussi Lindgren och trea var Dennis Eklund efter att ha avslutat starkt med fyra raka kryss för 1298. Dennis använde sig av Lane #1 GEMSTONE och C300 POWER SWING. Flerfaldiga finska landslagsspelaren Petteri Salonen slog 1297 och är ett resultat som troligtvis är tillräckligt föra att klara cutten topp 36.
Det var även ytterligare ett par spelare som hade chansen att göra 1290 eller mer men felade i den allra sista rutan till Martin Paulssons stora glädje.

Men morgonens händelse är nog när Erik Andersins flickvän ringde kl.07.40 (finsk tid) för att önska lycka till. Men grabbarna Andersin, Paulsson och Eklund blev väckta av detta telefonsamtal och rusade till hallen. Kanske inte Erik och Martin kommer att köpa någon chokladask för att hon väckte dem. De hade nog hellre stannat kvar i sängen. Men det kanske kommer någon form av bonus från "Dempa".

Banorna här i Lahti är helt okej att spela på. En utmanande och rättvis banprofil som gör att resultaten inte skjuter iväg. Det som gör det lite "tricky" är att det skiljer lite mellan banparen men det stora problemet som är att fälla alla tio käglor gång efter annan. Det är mycket lätt att lämna käglor kvar och personligen så får är min carry lite mindre bra och lämnar 7-10 alldeles för många gånger. Och detta kostar alldeles för mycket då det inte är sä lätt att få långa strajkföljder.

Strax börjar dagens andra start där vi är flera svenskar som spelar.
Du kan se live bilder från tävlingen via arrangörens hemsida.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: