tisdag 15 september 2009

TRICK SHOT PÅ HÖG NIVÅ

Om man nu har en hel del tid över och vill utveckla sig som bowlare kan man ju alltid passa på att leka lite. På PBA-touren så körde man förra året en massa utmaningar i s.k. "Trick Shots" och när nu PBA World Series of Bowling avgjordes i Detroit under augusti månad så bjöd man in Norm Duke, Brian Voss, Parker Bohn III, Chris Barnes, Sean Rash och Osku Palermaa till en sådan tävling. Varje spelare skulle själva anmäla till domaren vilka typer av trick shots man skulle utföra och sedan bedömdes utförandet. Segrare och $10.000 rikare i denna lite annorlunda tävling blev Norm Duke.

Men Osku Palermaa visade nog upp tävlingens absoluta "höjdpunkt" då han ställde ut en barstol, ca 1,5 meter hög!, strax utanför pilarna och loftade sin 15 lbs boll över stolen och satte den sedan klockrent i strajkfickan för att fälla all 10 käglor. Att Osku kan göra märkvärdiga saker på banan vet vi kanske om. Men att se han glida på knäna och visa känslor har väl aldrig hänt i hans liv förut?! Coolt! Hur som helst så är det kul att se både Parker Bohns och inte minst Oskus ansiktsuttryck i början av filmen samt höra de övriga grabbarnas kommentarer som du kan se nedan.

Osku sa till mig att när han tog upp bollen och ställde sig på ansatsen blev han själv lite shockad över hur hög den egentligen var och hur i hela friden han skulle klara av detta. Resultatet blev grymt lyckat och detta är ett trick shot på hög nivå som man säkerligen kommer att prata väldigt länge och högt om.

Men du, prova INTE detta hemma utan hallföreståndarens tillåtelse!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: