fredag 4 september 2009

NU BÖRJAR LIGASPELET

Nu drar ligaspelet igång och elitserien smygstartade redan under denna vecka då Avance förlorade hemma mot Force på en siffernivå som var mycket blygsamma. Om kanske inte lite skrämmande!

Men det är precis som det brukar vara i början av en säsong och framför allt då man kanske valt att spela sina hemmamatcher på lite tuffare profiler. Resultatet av att en eller flera föreningen inte spelat så mycket under försäsongen (juni-augusti) så blir resultanivån många gånger lägre än vad man kanske hade väntat sig.
Men varför händer detta kanske man undrar? Jo, när man nu har hållt upp i ett par månader och sedan har endast ett par veckor på sig att "komma i form" är nog den träningsdosen alldeles för tok för lite. I kombination med att byta banprofil och samtidigt som man kanske har införskaffat sig något eller några nya bollar kan detta få oönskade konsekvenser. Hoppas bara inte man fixerar för mycket på snittet?!

Samtidigt skall man inte glöma bort att när man tränar i sin egen hall med sina egna lagkamrater så blir karraktären på banprofilen på ett sätt jämfört med hur den blir när ett bortalag kommer på besök. Bortalagets spelare har allt som ofta inga förutfattade meningar om banprofilen och attackerar den kansek på ett helt annat sätt samt med andra ytor. Detta påverkar ju givetvis banprofilens reaktion.

Så det skall bli intressant att följa årest resultatnivå i diverse olika serier. Och resultaten kommer per automatik bli högre runt december månad och framåt då det blir lite kallare ute samt torrare luft och inte minst så har bowlarna börjat att anpassa sig för just sitt banunderlag.

Som sagts tidigare i denna blogg, det finns inga magiska klot, inga magiska banprofiler m.m. utan det är bara du själv som kan bestämma nivån på dina framgångar.

Lycka till alla seriebowlare, keep on striking!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: