söndag 13 september 2009

ANKARA OPEN FINALSPEL OMG.2

Det blev en rysare i detta spelpass. Jag började stabilt med med 900 Global BREAK POINT och gjorde 230 samt 236. På det tredje banparet hade jag en så dålig reaktion i träffen, kunde inte fälla 10 käglor och slutade på 171 och var då första utanför cutten topp 12 med en poäng. Avslutningsserien bestämde jag mig för at fortsätta med BREAK POINT och avslutade med fyra raka vilket gav 238 och totalt 875 som var 4 poäng över cuten. Cutten gick upp från 38 över pari till hela 71 över i sista serien. Snacka om rysare!

Toppade gjorde Tore Torgersen i detta spelpass som började med att sätta dit tävlingens första 300-serie med sin Columbia 300 POWER SWING. Även Kalle Wahlgren var mycket nära att börja med 300-serie, som han adrig lyckats med i sin karriär, men lämnade 2-8 i sista slaget och 298 i protokollet. Kalle spelade med Track KINETIC som tog han vidare till nästa omgång. Även Nina Flack gick vidare då använde sig av sin Brunswick PYTHON.

Robert Andersson spurtade starkt med 245 men missade tyvärr cutten topp 12 då Nick Froggatt avslutade meden trippel för att passera honom.
Det är tyvärr slutspelat för Dennis Eklund, Peter Ljung, Tobias Karlsson och Patrik Tanaskowic.

Om ca 30 minuter börjar nästa spelpass då spelarna placerad 9-16 från kvalet kommer och skall tillsammans med de 12 stycken från denna cut spela 4 serier med 3 spelare per banpar och där de 8 högsta slagningarna går vidare. Av oss svenskar som är kvar i tävlingen kommer nu Erik Andersin in i tävling. Och till nästa cut fyller Helén Johnsson och Patrick Backe på.

Banorna vi spelar på är Brunswick Prolane med AMF maskiner. Topografini hallen är inte den bästa och inte hellre kägeluppställningarna på vissa banpar. Det känns som det är ganska hög friktion på denna Brunswickbana men med tanke på så mycket lösspel de har normalt här så blir det mycket olika banförhållanden. När man ser banprofilen tycker man att den ser ganska gynsam ut. Men med den oljemängden i kombination med topografin samt inte minst vilka spelare du följer och vilket material de använder sig av blir det ibland väldigt konstiga reaktioner. Och detta kn man se tydligt i resultatlistorna.

Du följer tävlingen samt ser samtliga resultat på ANKARA OPENS HEMSIDA.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: