tisdag 1 september 2009

10 SAKER SOM ALLA BORDE VETA OM BANOLJOR DEL 8 av 10

Den här veckan avslutar vi serien "10 saker som alla borde veta om banoljor". Och idag förklarar Chris Chartran från Kegel om kvalitetskontrollen av banoljor.

Del 8 av 10

8. Quality Control – Kvalitetskontroll
Definition - Kvalitetförfaranden som syftar till att "identifiera" avvikelser.

Kvalitetskontroll är en lika viktig procedur som kvalitetssäkring. Dess uppgift är att upptäcka eventuella avvikelser eller förändringar i produkten efter att den har tillverkats. Detta inkluderar en rad tester för att kontrollera viskositet, vikt, ytspänning, UV-tillsats och flöde. Vissa tillverkare använder också en rad olika tester på en bowlingbana för att se bollens reaktion och hur banan bryts ner (breakdown) är likvärdiga. Detta är i grunden en stor jätte "dubbelkontroll" av den färdiga produkten innan den levereras. Fortsättningen på mattemat så kan detta ses som att provsmaka innan en måltid serveras. Tillsammans utför kvalitetssäkringsfunktionen och kvalitetskontrollsfunktionen en specifik och mycket viktig roll. De garanterar för att en färdig produkt är precis vad det är tänkt att vara.

Tips: Ta reda på vad tillverkaren använder för kvalitetssäkringsfunktion. Se till att du känner dig säker på att du har valt ett varumärke som gör allt som krävs för att säkerställa produktens konsistens.

Jag återkommer inom kort med mer information i denna serie.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: