söndag 30 augusti 2009

SWEDISH RANKING CHAMPIONSHIP AVSLUTAD

Från vänster Mikael Roos, Peter Helsström, Mathias Årup och Jesper Agerbo

Det blev Team Pergamons MATHIAS ÅRUP som tog hem årets seger i den Svenska Rankingfinalen (SRC) då han i finalen besegrade danska VM-silvermedaljören Jeper Agerbo.

Annars var det Robert "Robban" Andersson som dominerade under rankingfinalens grundspel över de 22 serier man spelade innn man kom till cutten topp 16 och det kanske lite slumpmässiga matchspelet som åter avgjordes i spelformenen bäst av 3 serier. "Robban" fortsatte att visa upp storspel även under söndag morgonens avslutande 4 serier på Viper (38 fot) då han forcerade in 954 med sin Storm Hy-Road. Totalt hade han slagningen 5009 (227,68) och var hela 119 poäng före landslagskollegan Martin Paulsson (222,27). Trea slutade undertecknad med 4856 (220,73) följt av Jesper Agerbo med 4839 (219,95), Dennis Eklund 4839 (219,95), James Gruffman 4785 (217,5) och Helén Johnsson 4764 (216,55) som förövrigtvar den enda tjejen bland de 16 högsta slagningarna. Fullständig resultatlista finner du på Swebowl.

I matchspelet topp 16, som jag personligen inte tycker är en spelform som skall få avgöra en rankingfinal eller en individuell SM final, åkte kvalettan Robert Andersson ut med dunder och brak mot Peter Hellström som t.ex. var hela 352 poäng efter "Robban" under de inledande 22 serierna. Då "Robban" som kvaletta fick välja en av de fyra banprofilerna valde han Viper (38 fot) som han tidigare hade storspelat på. Men en het Peter Hellström ville annat och forcerade ut "Robban" med sin Storm Virtual Energy med 2-0.
Martin Paulsson var i riktigt trubbel i sin första match mot Peter Ljung (Storm Special Agent) men i mitten av andra serien valde Paulsson sin plastboll Storm ICE som första boll och började hitta av strajkfickan och segrade med 2-1.
Landslagskollegerna Dennis Eklund och Mathias Årup hade en tuff match där Årup gick vinnade med 2-1 efter en stark avslutning med 279 med sin Hammer Black Widow. Dennis använde sig av Lane #1 Labirator och Chain Saw.
U23 VM-guldmedaljören James Gruffman förlorade med 1-2 mot flerfaldiga landslagsspelaren Tobias Karlsson. James spelade med sin gamla Red Hammer Urethane och "Tobbe" med sin Hammer Raw Acid.
Mikael Roos slog ut flerfaldiga världsmästaren Raymond Jansson med 2-1 med sin Hammer Sauce och Black Widow. Raymond spelade med Ebonite Lanebreaker.
Jag själv slog ut Tore Torgersen med 2-1 och använde mig av Visionary Ogre Pearl och 900 Global Bounty. Tore spelade med Columbia Momentum, Momentum Swing och Storm Virtual Gravity.
Men Helén Johnsson åkte på dagens förlust då hon förlorat efter att ha slagit serierna 257-244-201 (702) mot storspelande Johan Helldén som ville visa sin styrka på banorna och imponerade med serierna 212-256-257 (725). Helén spelade med sin gamla trotjänare Circle Full Tilt och Johan använde sig av sin AMF Velocity.

I den andra finalomgången (topp 8) skedde det ingen omoljning utan endast banbyten så ingen spelare hamnade på samma banpar som matchen innan. Peter Hellström besegrade Martin Paulsson med 2-1 då han använde sig av Storm Furious med Paulsson fortsatte med sin Storm Ice. Jesper Agerbo slog ut Tobias Karlsson med 2-o med sin Storm Special Agent och "Tobbe" använde sig av Hammer Raw Acid och Razyr. Mikael Roos slog ut Johan Helldén med 2-1 med sin Hammer Black Widow samtidigt som Johan spelade med AMF Velocity och Storm Virtual Gravity. Mathias Årup slog ut undertecknad med 2-1 med sin Hammer Black Widow samtidigt som jag spelade med 900 Global Bounty och Visionry Ogre Pearl. Om du vill se serieföljderna så kika in på Swebowls resultatlista.

I semifinalerna, som även de avgjordes i matcher bäst av 3 serier, var det nytvättade och oljade Viperprofilen som Mathias Årup var den starkaste mannen i Göteborgsderbyt när han slog ut Mikael Roos med 2-0. Båda spelarna använde sig av Hammer Black Widow. I den andra semifinalen stretade Peter Hellström mot allt han kunde med sin Storm Furious och tvingade Jesper Agerbo till att avsluta med en dubbel i sista rutan i den andra serien för att vinna med 2-0. Jesper visade stor kyla och nitade dit tre klockor med sin Storm Special Agent.
Du finner serieresultaen på Swebowls resultatlista.

I finalen som även den avgjordes på nyttvättade banor visade Mathias Årup upp ett stort spel och vann med 2-0 mot Jesper Agerbo efter serierna 247-211 och 212-179. Årup spelade åter med sin Hammer Black Widow och Jesper med sin Storm Special Agent.

I övrigt bjöds dessa PBA profiler på ett spel i början på allt från lite halvtajt spel utifrån till att sluta med att man kunde spela både lite rakare eller skruva runt en hel del på i slutet om man så ville. Som vanligt när det är PBA profiler eller s.k. sportprofiler med en ratio under 3:1 så krävs det att man är ganska duktig på att kunna repetera sina slag. Alltså hålla samma bollfart, släpp och rotationer så lika som möjligt. Och framför allt kunna spärra! Det var därför man åter igen kunde se, precis som jag spekulerade tidigare, att det är många toppspelare som skulle vara med långt uppe i resultatlistan och att det inte skulle vara någon direkt skräll om någon av dessa skulle åka hem med pokalen samt första priset på 60.000 kronor.

GRATTIS MATHIAS ÅRUP!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: