söndag 2 augusti 2009

12 FRÅGOR TILL MARTIN LARSEN

Martin Larsen drar idag till USA för att prova på proffslivet.

Vi har den stora ära att få publicera 12 frågor till Sveriges idag absolut bästa bowlingspelare, MARTIN LARSEN, då han nu sitter på flyget över till USA för att prova på något nytt i sitt liv.


1. Du skall snart åka iväg på ett nytt äventyr och det är USA som hägrar, när bär det av?
Det blir tidig flight från Landvetter, 06:20 Söndagen den 2/8.

2. Och vad är det du skall göra denna gång?
Det var ett tag sedan jag var i USA och spelade, ett tag var jag där 2 gånger per år och spelade Mega Bucks tävlingar i Las Vegas. Där spelade många av världens bästa amatörer, men nu är det dags att mäta sig med de absolut bästa - proffsen på PBA touren! Det är ett nytt upplägg från PBA som heter World Series of Bowling och det avgörs i Detroit.

3. Så du skall alltså spela PBA World Series of Bowling. Har många tävlingar och olika banprofiler avgörs detta på?
Det är totalt 7 tävlingar som räknas in i årets Tour samt ett par mindre extra tävlingar. Dessa 7 avgörs på 7 olika banprofiler!

4. Är du direktkvalificerad till någon av tävlingarna eller måste du kvala in till huvudtävlingar via PTQ ?
Tyvärr är det den långa tuffa vägen som gäller, jag måste kvala in. Den första tävling är dock öppen så där gäller samma för alla, där efter är det TQR's (Tournament Qualifying Round) som gäller. Där är det 7 serier som spelas om 10 platser till huvudtävlingen.

5. Du bestämde dig för att åka över och spela för ett par veckor sedan. Hur har du förberett dig?
Då jag bestämde mig ganska sent har jag kanske inte haft den optimala tiden att förbereda mig, dessutom hade jag stor prioritet på att få några veckors semester denna sommaren. Men tackvare vårt upplägg i Pergamon, där vi tränar mycket grundträning, känns det som att det är lättare att komma tillbaka till en ok form på kort tid. Genom steglängds träning ihop med gnilwob. Det körde tre pass innan vi var i San Marino och spelade EBT, sedan var det direkt till Barcelona för nästa stop på Europa touren. Veckan innan avresa har jag kört 3 x 2 timmar på banorna, gnilwob (1- och 2-stegs) och spel på några av PBA's banprofiler. Då har lagt stor fokus på start-, slutposition och spärrspelet. Tyvärr har en lite risig hals satt lite stopp för min fys träning, så där har jag bara tränat sparsamt. Dessutom har haft lite snack med vår mentala rådgivare, Terje Lien, för att lägga upp en plan som ska göra att jag bara ska försöka fokusera på mig själv och nästa slag!!

6. Jag vet att du är en mycket seriös människa och lämnar helst inget åt slumpen. Kommer du att kunna träna någon bowling eller köra fyspass under eller mellan de olika tävlingarna?
Helt klart, den första veckan ska jag och Osku bo hemma hos Mika. Där har vi möjligheter att både träna bowling och fys, jogging skorna åker helt klart med (de är med på de mesta resorna). Efter kommer vi bo på något hotell och de har oftast gym.

7. Så det verkar som du kommer väl förberedd som du bara kan. Vad har du satt för mål under dessa tävlingar och resa?
Då detta är helt nytt för mig och jag vet att det kommer bli grymt tufft har jag inte satt några resultat mål för denna tripp. Men mina prestations mål är att försöka spela mitt spel och bara slå ett slag i taget. Jag vill åka hem från USA och känna att jag spelat tekniskt bra och vågat ta beslut i rätt läge. Jag vet också att det kommer vara svårt att inte titta mycket på de riktigt duktiga spelarna, målet är att se och lära, men det gäller att se/titta lagom.

8. Vad tror du kommer att vara den stora skillnaden ute på bowlingbanorna i USA jämfört med här hemma, Vi har ju spelat en del på dessa PBA profiler här i Sverige?
I serie 1 och 2 tror jag inte att det kommer vara några stora skillnader, förutom att de använder Brunswicks A22 maskin på Touren. Här hemma är det oftast Kegels maskiner som används. Men den stora skillnaden kommer nog bli efter ett par serier då det är en stor skillnad på hur ban attackeras där jämfört med hemma, det finns många fler duktiga spelare och framför allt en hel del med fler rotationer.

9. Så de förflyttningar och justeringar som du normalt gör eller gjort här hemma på likvärdiga banprofiler kanske inte kommer att fungera lika bra ”over there”?
Det kan nog stämma, det är just den biten som kommer bli den största skillnaden tror jag. Här hemma kan jag flytta mer vänster i banan än de flesta, där kommer det finnas spelare som kan gå flytta längre än jag.

10. Och följdfrågan direkt blir ju hur många och vilka klot kommer du att ta med över med tanke på att du skall spela 7 tävlingar på 7 olika banprofiler?
Jag kommer ta med 4 eller 5 klot, flyg bolagen sätter stop för fler tyvärr. Spärrbollen, Special Agent, Hy-Road, Power Swing och så den gamla trotjänaren Svart STOMP!!

11. På PBA Touren har man ju inga klotbegränsningar, så jag misstänker att du kommer att behöva borra upp en och annan boll på plats. Har du kontaktat något fabrikat som eventuellt kommer att hjälpa dig med material eller kommer du att försöka välja fritt för att förhoppningsvis kunna finna den bästa reaktionen?
Jag har redan fyra storm bollar som ligger och väntar på mig, jag har varit i kontakt med några andra också och tror nog att jag kommer borra fler bollar på plats.

12. Du kommer inte att vara helt ensam och utlämnad i Detroit. Jag hörde att du t.ex. kommer att bo hos Mika Koivuniemi, en bra läromästare!
Mina lagkamrater i Pergamon Jason Belmonte, Tim Mack och Osku Palermaa finns på plats samt t.ex. danskarna Jesper Agerbo och Thomas Larsen. Det känns riktigt skönt att ha lite kompisar där och att bo och umgås med Mika (även Chris Barnes som bor hos honom) kommer att bli mycket lärorikt.

Till sist vill jag önska dig all lycka till på denna resa och vi håller tummarna för att du skall bli den nästa svensk att vinna en PBA-tävling. Och blir det inte så under denna resa så tror jag säkerligen att du kommer hem med en massa nya erfarenheter som du kommer att ha stor nytta av i din framtida bowlingkarriär.

Tomas Leandersson
Team Tuba Pro Shop Karlstad AB

Ps. Du kan läsa om Martins framfart på banorna via hans HEMSIDA eller följa och eventuellt se honom LIVE på PBA´S HEMSIDA.

Tuba på Folks!

1 kommentar:

Unknown sa...

Bowling är verkligen en intressant aktivitet, men inte lönsam. Prova satsa, som jag gör. Genom basta-casinon.se/spelautomater/. Så många fria intäkter jag aldrig sett tidigare. Du borde prova det en dag. Det är en bra överraskning när du plötsligt har ett par tusen euro.