måndag 27 juli 2009

STRAX BÖRJAR DAM VM

En cool bild tagen av Arne Forsell från..., ja det går väl inte att missa!?

I natt svensk tid kör den officiella inspelningen igång för damernas Världsmästerskap som avgörs i Cashman Center, Las Vegas, Nevada, USA.
Att allt är stort i USA är inget understatement när det gäller anläggningen som detta VM avgörs i. Denna speciella anläggning byggdes upp i mässhallen Cashman Center på endast 45 dagar i slutet av förra året och har inte mindre än 60 bowlingbanor samt lite annat smått och gott omkring sig. Allt detta för att man skulle från den 21 februari arrangera världens största bowlingtävling, 2009 USBC OPEN CHAMPIONSHIP, och som avslutades i fredags den 24 juli då med över 80 000 startande och nästan 7 miljoner dollar i total prissumma! Det slogs inte mindre än 34 stycken 300-serier detta år samt 17 stycken 299-serier, 3 stycken 298-serier och 6 stycken slagningar över 800 på 3 serier. Bo Goergen hade den högsta 3 seriers slagningen och vann singeldistansen med sina otroliga 862 efter ha slagit serierna 299-299-264. Hans resultat var endast 5 poäng bättre (!) än tvåan Ron Vokes. Denna Vokes vann "all event" över de 9 serier man spelar (3 serier individuellt, 3 serier 2-manna samt 3 serier 5-manna) med en total slagning på 2321 kägelpoäng. Detta ger ett snitt på imponerande 257,9!

Men nu är det alltså dags för damerna att få kliva upp på banorna och spela sitt VM i denna superanläggning som faktiskt kommer att rivas direkt efter detta mästerskap! Precis som det var på vårt VM 2008 i Bangkok, Thailand, så får proffsen ställa upp även här. Och då mönstrar givetvis hemma nationen upp med de stora namnen som Carolyn Dorin-Ballard, Wendy Macpherson, Liz Johnson, Kim Terrell-Kearney, Lynda Barnes och Stefanie Nation. Men frågan är om de kommer att klara av pressen när de nu skall försöka ta hem Team USA´s första 5-mannaguld på 22 år? Att konkurrensen har ökat drastiskt i detta mästerskap är inget att sticka under stolen med när nu flera andra nationer plockar in sina proffs. Och vi får se om våra svenska tjejer Helén Johnsson, Malin Glendert och Nina Flack kan försvara sitt 3-mannaguld. Jag tror knappast det när man ser vilka namn som vissa andra nationer kommer att ställa upp med. Australien kommer t.ex. med superstjärnorna Maxine Nable, Carol Gianotti och Ann-Maree Putney. Och vi vet även vad t.ex. Korea, Malaysia, Colombia, Danmark, Finland, Holland och Tyskland är kapabla att göra på banorna. Och när nu WTBA och min vän Daniel Falconi valt att lägga en kort (34 fot med 23,45ml olja) respektive en medium (40 fot med 23,4ml olja) profil, som i mina ögon sett är de två enklaste varianterna utav de sex (3 i varje kategori av kort och medium), som de kunde välja bland. Så hoppas jag verkligen att våra tjejer kommer att strajka lika mycket under detta mästerskap som de gjorde under det senaste Europa och Världsmästerskapet. För det skulle vara himla trevligt att åter igen få visa övriga världen vilken fantastisk bowlingnation vi är!

Gillar du att se bowling "live" kan du ju alltid kika in och kolla via arrangörens balla WEBB KAMERA. De kommer även att streama upp samtliga finaler via en separat server. Men du finner mer information om damernas VM på den OFFICIELLA HEMSIDAN.

Vill du se lite trevliga bilder från hur Casman Center ser ut med banor, shop m.m. Kika då in här på bowlingdigitals BILDARKIV .

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: