fredag 10 juli 2009

300-MANNEN i SAN MARINO

En stark DENNIS EKLUND med sin 300-bollar Storm SECOND DIMENSION och Columbia 300 POWER SWING.

Under fredagens sena kvällstart slog Dennis till med 1440 och ligger på en 6:e plats i sammandraget. "Dempa" hade ingen vidare start då han började med 170. Ett bollbyte till Storm HY-ROAD visade sig vara ett mycket lyckosamt beslut då han radade upp strajk efter strajk och serieföljderna 266-242-247-253-262. I ett skede satte han dit 13 raka kryss. Tyvärr var de fördelade över två serier. Men nu finns det ytterligare chanser till att göra en eller flera 300-serier.

Jag fick ett mejl från Anders Hansen i Danmark där han gav mig en del fin information om kanadensaren Dan Maclelland, som för mig var okänd.
Men jag tror nog bestämt att vi kommer både få se och läsa mer om Dan Maclelland i framtiden.
Detta efter att han t.ex. slutade 11:a på årets PBA Tour Trial, slutade även som 16:e i en huvudtävling på den amerikanska PBA Touren 2008-2009 där man som amatör bara kan kvalificera sig till en huvudtävling. Under Mini-Eliminator 2008-2009 slog han två 300-serier irad (!) för att vinna en sweeper och samma år blev han utnämnd som MVP (Most Value Player) i den amerikanska collegeturneringen.
Att vi ännu inte sett denna talang på något Världsmästerskap beror helt enkelt på det sättet man använder sig av i Kanada för att ta ut sitt landslag på. Man gör detta genom att spela en tävling (Kanadensiska mästerskapet) under en helg och där de 6 högsta slagningarna i denna tävling kvalificerar sig till landslaget. Kanske ett litet omodernt sätt att ta ut ett landslag på?

Jag vill passa på och tacka Anders Hansen för informationen.
Och är det något som du tycker jag skall eller bör skriva om i denna blogg, vänligen mejla till tomas@teamtuba.se.

Tuba på Folks!

1 kommentar:

Klotrull sa...

Dan Maclelland spelade U23-VM i Berlin 2006, där han tog silver i singel, guld i 2-manna, silver i all-events, och silver i masters.