fredag 26 juni 2009

PBA TOUREN PÅ EUROSPORT

Tim Mack, Ferdi Jank, Phil Mison, Pete Weber, Volker Klien och Jason Belmonte

Nu alla kära bowlingvänner har KPTV från England samt tysklands hallägarförbund skrivit ett avtal med PBA (Professional Bowlers Association) att med start den 9 july att sända 2008-09 Lumber Liquidators PBA Tour på EUROSPORT.

Detta expansiva paket från PBA Touren kommer att sändas i 20 olika språk i hela 59 nationer och den första sändningen startar den 9 july. Minst 10 stycken stopp från säsongen 2008-2009 kommer att sändas på fredagar under s.k. "primetime" i Eurosport 1, som är den största och mest populära kanalen. De övriga 10 stoppen från PBA Touren kommer att sändas vardagkvällar på Eurosport 2 kanalen.

För PBA är detta ett mycket stort steg i sin utveckling där miljontals europeiska tittare nu kan se de bästa spelarna i världen över en längre period säger PBA´s vice ordförande Tom Clark. Det kommer att bli extra speciellt spännande för de Europeiska bowlingfansen för att det nu är mer och mer internationella "world-class" spelare som är delaktiga i touren. Det är toppen att fans från Finland kan se Mika Koivuniemi, och de brittiska fansen kan heja fram Stuart Williams precis som alla de andra stora superkändisarna från den amerikanksa touren fortsätter han i en intrevju.

Andra spelare med viss svensk förankring som du senare kommer att kunna följa är t.ex. australienaren Jason Belmonte, Tim Mack (USA) och Osku Palermaa (Finland). För svensk del hoppas jag att Martin Larsen åker över till Detroit nu under augusti månad för att kvala in till de 7 olika PBA tävlingarna som gå under namnet PBA WORLD SERIES of BOWLING!
Du finner mer information om den amerikanska proffstouren på http://www.pba.com/

Även damernas bowlingtour ingår i detta exklusiva paket och kommer även de att visas på Eurosport. Så bowlingvänner, nu väntar massvis av ännu mer trevlig underhållning på tv!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: