tisdag 16 juni 2009

EN ROOKIES BEKÄNNELSE


Att vara en s.k. "Rookie" i ett landslag innebär inte enbart att man för första gången skall få den stora äran att uppträda i den blå/gula landslagströjan. Allt som oftast i alla olika landslagssammanhang råkar denna eller om de är flera nya landslagsspelarna som kallas för "rookies eller rookiesar" råka ut för både det ena och det andra småbuset av de mer rutinerade grabbarna.
Och givetvis sker eller har sådant även skett i bowlinglandslaget. Den nya eller de nya spelarna blir snabbt påminda av det rutinerade gardet om vad som har hänt under andra mästerskap som t.ex. att komma i fel speltröja, fel storlek på speltröja, klot som inte finns, fingerinsatser som är borta, hotellrum som blivit helt tömda, bankettkläder som mystiskt försvunnit, mindre bekväma saker i sängen m.m. En lista som nog skulle kunna göras hur lång som helst.

Och givetvis visste våra tre "rookiesar" om allt vad som har hänt och vad som skulle kunna hända under deras debut i det Svenka landslaget under EM i Ålborg.
Redan första dagen då vi skulle åka upp och träna i mästerskapshallen hade Mathias Årup glömt sin bilnyckel på rummet och valde att springa upp för att hämta den vilket visade sig att han egentligen inte behövde. Då min bil stod parkerad på den nedre parkeringen vandrade vi fyra som var kvar ner till den för att sedan plocka upp Årup utanför hotellets entré. Men när vi väl kommer upp dit får vi syn på Mathias sittandes själv i sin bil påväg ut från hotellets parkering för att ta sig till hallen. Årup var helt övertygad om att vi hade jävlats med honom eftersom han var en "rookie". Men så var faktiskt inte fallet. Snacka om att vara lite hispig.
Mer eller mindre hela tiden gick han omkring och funderade på vad grabbarna skulle hitta på för sattyg. Men ärligt tror jag egentligen ingenting hände förens i slutet på tävlingen då Årup spelade tidigt en morgon i de s.k. "Make Up Teamen" som är till för de 6:e spelarna i lagen som inte är med startuppställningen i 5-mannaspelet. Dessa spelare spelade passet före vårt ordinarie lag och då gjordes en klassisk tömning av hotellrummet. Det såg precis ut som det var utcheckat. Och givetvis låg Årups kläder, precis som hans rumskamrat Eklunds, någon helt annanstans. När väl Årup skall ta sig från hallen efter sitt spelpass för att ta en dusch och byta om började det hela på parkeringen med en framruta på bilen som var totalt nerkladdad med diskmedel. Givetvis gick det att ta bort en del med vindrutetorkarna men det var nog bäst att besöka bensinmacken som tur var inte ligger så långt från hallen. Men döm av hans förvåning så verkade inte de danska bensinmackarna ha tillgång till hink, vatten och gummiskrapa!
Tillbaka på hotellet,som förövrigt använder sig av de omoderna nycklarna med hål i, så kommer herr Årup inpå sitt rum och ser ett helt tomt rum. Men nu började troligtvis hans hjärna att arbeta på hög nivå för att komma på alla satans bus för de som han tror har gjort detta. Han tar sig visst ner till receptionen och föklarar på ett eller annat sätt att han behöver samtliga nycklar till de svenska spelarnas och ledarnas rum och som han otroligt nog erhåller.
Det är nu lagen om allt jävla bus i hans huvud dyker upp. Han plockar runt kläder högt och lågt i mellan spelarnas olika rum, byter golfklubbor, knyter ihop skor, gör om bakgrundsbilder till mindre sevändliga på datorer, häller ut sockret från sitt paket sura winegums i sängar, i kläder och i skor. Det är nu man skulle vilja ha sett denna mans leende när han sprang runt och jävlades tillbaka som jag tror ingen "rookie" någonsin tidigare vågat göra i något landslag.
Och när väl grabbarna kommer hem efter sitt avslutade spelpass och börjar se sig omkring att saker och ting inte står riktigt rätt till var det inte svårt för dem att lista ut vem den skylldige var. Årup blev lätt angripen och släpad ett par meter på hotellets fina heltäckningsmatta som bestraffning för sitt illdåd.
Och rädslan för att han eller de andra "rookiesarna" nu skulle få smaka för gammal ost var tydligen något de var helt överens om. För annars vet jag inte varför de gömde sina bankettkläder i bilarna?

Jag hoppas du har gillat mina referat från detta otroligt bra Europamästerskap vi gjorde. Att vi var klart bästa nation i lagspel visar våra utmärkt placeringarna 2:a, 4:a och 5:a i 2-manna, 1:a och 3:a i 3-manna samt 2:a i 5-manna med.
Nu laddar Team Sweden om batterierna och den 10 december kommer VM-LAGET till München 2010 att presenteras.

Tuba på Folks!

1 kommentar:

Årup sa...

Enligt säkra källor och vad som hörts ute i de svenska bowlinghemmen, så råder det inga som helst tvivel om vem som vann "den stora och ständigt spännande busmatchen" under detta mästerskap mellan "Rookisarna" och "De Rutinerade".

Så ett stort grattis till oss Rookisar för vad vi åstadkom både på och utanför banorna.

Måste även tacka alla "Rutinerade" för att de är så lätta och tacksamma ämnen för bus!
Men även för att de samtidigt hjälper oss "rookisar" att komma in i Mästerskapsstämning och att klara av all press och svårigheter som ett mästerskap kan ha.
Med så bra grabbar och ledare runt sig är det betydligt lättare som rookie att slappna av och prestera bra!
Ingen slump att vi är överlägsna på lagdistanserna!

Så tack ska ni "Rutinerade" och "Ledare" ha!!!

Samt tack till alla supporter på plats och hemma i stugorna i Sverige

Mot nya mål och nya kreativa bus;-)!


Årup