lördag 13 juni 2009

EM ÅLBORG DAG 9 MASTERS FINALEN

I den första starten av Masters finalen som började kl.08.00 där spelare placerade 9-24 från All Event listan spelade matchspel över bäst av 3 serier där 9:an mötte 24:an, 10:an mötte 23:an o.s.v. För svensk del så var det Robert Andersson, Mathias Årup och Erik Andersin som stod på banorna denna tidiga morgon.

Robert Andersson spelade mot Jesper Agerbo (Danmark) och förlorade med 2-0 (193-208, 200-226). Jesper var högre rankad och valde att starta på kortoljeprofilen. Tyvärr missade "Ribban" kägla 10 i ruta 9 vilket gjorde att Jesper endast behövde täcka sista rutan för att vinna och som han gjorde. I den andra serien som spelades på långoljeprofilen hade "Robban" övertaget efter att ha satt dit en trippel i ruta 5-7. Men sedan levereade han tyvärr två mindre bra första slag irad som endast gav sexor samtidigt som Jesper satte ett par kryss och kunde vinna både serien och matchen. Siffrorn i den andra serien blev 200-226.
Robban använde sig av sin Brunswick Target Zone (Plast) på kortoljan samt Storm Hy-Road på långolja Jesper använde sig av Storm Special Agnet på kot och Storm Hy-Road på lång.

Erik Andersin spelade mot Matt Miller (England) och Erikvar högre rankad och valde att börja på kortolja. Han förlorade första serien med 3 poäng (209-212) efter att haft chansen att ta segern med dubbel i den sista rutan. Men tyvärr så lämnade han kägla 10 gungande på en riktigt bra träff. Serie 2 spelades på långolja och Erik vann denna serie tämligen enkelt med siffrorna 200-163. Den tredje och avgörande matchen avgjordes på kortolja och här skaffade sig Erik ett tidigt övertag med 20 poäng för att sedan kontrollera serien ut med mycket stabilt spel och siffrorna 213-199. Erik spelade med sin Columbia 300 Beast på kort samt Power Swing på lång. Matt Miller använde sig av Hammer Black (Urethane) på kort samt Hammer Hot Sauce Pearl på lång.

Mathias Årup ställdes mot tysken Pascal Winternheimer och kunde även han vinna med 2-1 (209-190, 222-234, 204-192). Årup vann den första serien ganska enkelt och i den andra hade han chansen att ta hem hem segern. Men tyvärr lämnade han 2-7 och spärrade sedan den i ruta 10 och tvingade nu tysken att strajka i den första rutan för att vinna serien. Han snubblade dit en vänsterstrajk och matchen gick till den tredje och avgörande serien. Här var det ganska jämt i början men i mitten av serien satte tysken upp en tomruta samtidigt som Årup dundrade in en trippel. In i sista rutan behövde nu Årup slå ner en 8:a eller 7 och 2 för att gå vidare. Han lämnade 3-6-10 för att sedan spärra den och gå vidare till nästa omgång.
Mathias spelade med Elite Gold Label på kortoljan och AZO Ultra Radical Propå långoljeprofilen. Pascal spelade med 900 Global The Link på kortoljan och Roto Grip Cell på långoljan.

I denna omgång som strax börjar har vi följande svenska matcher;
  • Mathias Årup vs Petter Hansen
  • Erik Andersin vs Petteri Salonen
  • Dennis Eklund vs Tore Torgersen
  • Martin Larsen vs Svein Roger Olsen

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: