lördag 13 juni 2009

EM ÅLBORG DAG 9 MASTERS FINALEN STEG 3


Det blev tyvärr ingen ny svensk medalj på den avgörande Mastersdistansen. Vårt enda hopp hopp var vår storstjärna Martin Larsen som åkte ut med dunder och brak mot Joonas Jähi. Joonas vann båda serierna ganska enkelt då han hittade av ett mycket bra spel på både kortoljeprofilen, som han valde att börja på, samt långoljeprofilen. I den första serien började han med tre raka kryss och sedan satte han dit två gånger sjuan på bra träffar för att följa upp med ett par strajkar igen. Detta samtidigt som Martin slog bra slag men fick ingen bra reaktion i banan tyvärr. 182-215 blev siffrorna i den första serien där Martin använd sig av sin 900 Global Earth Globe och Jähi sig av Columbia 300 Beast.
I den andra serien som spelades på långoljeprofilen började Jähi återigen mycket starkt med fyra raka kryss samtidigt som Martin satte upp två gånger 2-8-10 i ruta 4 och 5. Larsen kunde aldrig komma ifatt Jähi som satte ytterligare ett par strajkar i serien och vann med 222 mot 185. Här använde Martin sig av StormHy-Road och Jähi spelade med Columbia 300 Momentum.

Nu när semifinalspelet pågår är det oavgjort 1-1 mellan Petter Hansen och Petteri Salonen medans Dominic Barrett slog ut Joonas Jähi med 2-0.

För dig som vill se lite livebilder från detta EM så var SVT´s TV-sport här i Ålborg idag och filmade en del. Det kommer att sändas ikväll kl.19.45 på SVT.

Om jag skall sammanfatta detta EM så har vi gjort det fantastiskt bra då vi inledde 2-mannaspelet med en silvermedalj samt en 4:e respektive 5:e plats. I tremman blev det nästan jackpot då vi tog hem guldet och ett brons. Och i den avslutande lagdistansen, 5-manna, blev det ytterligare ett silver. Det vi missade denna gång var medalj på de individuella distanserna All Event och Masters.

Det finns ledare i denna svenka grupp som allt som oftast står eller sitter i bakgrunden men gör ett fantastiskt jobb och nästan aldrig blir omnämnda. Men Sten-Åke Nilsson (Team Manager) och vår physioterapeut Sture Pettersson skall ha ett stort tack att de finns på plats och hjälper till. Skall även passa på att skicka en hälsning och tack till vår mentala rådgivar Terje Lien och Marcus Svensson (fystränare) inom Team Sweden att vi verkligen är på rätt väg i vår utveckling av och med svensk bowling.

Till sist vill jag även skicka ett STORT TACK till samtliga SVENSKA FANS som har stöttat och hejat fram oss under detta mästerskap. Det värmer gött att höra jubel och hejarramsor!
Men Nina Flack, vad gjorde du i Ålborg? Trodde du hejade på Sverige?!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: