lördag 13 juni 2009

EM ÅLBORG DAG 9 MASTERS FINALEN STEG 2

Tyvärr blev det endast Martin Larsen som gick vidare till 1/4-finalen då det nu återstår 8 spelare. Martin slog ut Svein Roger Olsen ganska enkelt med 2-0. Men det började allt annat än bra då han missade kägla 10 i den första rutan då han valde att börja matchen på kortoljeprofilen. Men efter det började Larsen att rada upp bollar i fickan samtidigt som Svein Roger ställde upp en hel del tomrutor och när han väl träffade fickan lämnade han kägl 9 kvar. Martin vann första serien med 214-148. Martin spelade med sin plastboll 900 Global Earth Globe och Svein Roger använde sig av Storm Jolt (reaktiv). I den andra serien på långoljeprofilen började larsen med ett hål för att sedan sätta dit 7 raka kryss och matchen var var nu klar. Martin slutade på 258 mot Svein Rogers 198. Martin spelade med Storm Hy-Road och Svein Roger använde sig av Storm Virtual Gravity.
Martin får nu möta en av finlands debutanter Joonas Jähi och det är Jähi som är högst rankad och får välja banprofil.

Erik Andersin fick tyvärr respass ut ur tävlingen mot Petteri Salonen med 2-0. Salonen valde att börja på långoljeprofilen. Serien slutade med siffrorna 187-200 då Erik tyvärr satte upp två stora hål i ruta 5 och 9 efter endubbel respektive trippel. Erik spelade med sin C300 Power Swing och Salonen använde sig av Brunswick Wild Ride.
I den andra serien på kortoljeprofilen radade Erik tyvärr upp misstag efter misstag och Salonen kunde enkelt vinna med siffrorna 165-215. På kortoljand använde Erik sig av sin C300 Beast (urethane) och Salonen sig av AMF Cobra (Urethane).

Mathias Årup ställdes mot All Event segraren Petter Hansen och det blev en match med mycket låga scorer då båda hade stora problem på kortoljeprofilen som Hansen valde att börja på. Efter det att Årup avslutat med tre tomrutor behövde nu Hansen endast täcka, som i och för sig verkade ganska tufft på detta banpar. Hansen gick upp och satte dit en strajk för 160 mot Årups 142. På långoljan var sspelet aningen bätter och Hansen hade 1 poängs överläge in i ruta 9 och båda spelarna hade strajk att gå på. Petter visade stor kyla och stänkte in en trippel för att stänga ut Årup. Siffrorna i denna serie blev 182-196 och 2-0 till Petter Hansen. De använde sig av Elite Gold Label och Hammer Black Widow (Årup) samt Hammer Black (Urethane) och Hammer Rayzer (Petter) på kortoljeprofilen. På den långa profilen spelade de med AZO Ultra Radical Pro och Pure Tactis (Årup) samt Hammer No Mercy Beat´n (Hansen).

Dramatik av den högra rangen stod Dennis Eklund för när han mötte Tore Torgersen som tyvärr besegrade "Dempa" med 2-1. I den första serien som spelades på kortoljeprofilen spelade de lika 200-200 efter det att Tore lämnade 2-7 i frislget. Det blev en bolls ""roll off där båda spelarna började med att lämna kägla 10 för att sedan följa upp med en varsin strajk. I det tredje slaget satte "Dempa" dit ytterligare en strajk och Tore lämnade kägla 10. Vinst till Dempa!
I den andra serien som spelades på långoljeprofilen fick Torgersen ett lite övertag i mitten på serien med ca 10 poäng. Men "Dempa" hittade av ett par riktigt grymma slag och satte dit 5 raka kryss från ruta 5 samtidgt som Torgersen började att tappa lite av spelet. In i den sista rutan var det fördel "Dempa" och när Torgersen ställde upp 3-6-9-10 och spärrade bövde "Dempa" nu endast en täckt ruta för att vinna. Tyvärr lämnade han samma uppställning som Torgersen och klippte av den helt och förlorade serien med 220-231.
Den avgörande serien på kortoljan blev lika dramatisk efter det att "Dempa" börjat serien med två hål. Efter ett järvt bollbyte och spellinje satte han dit 4 raka kryss och sedan 10:an i ruta 9 samtidigt som Torgersen välte kägla 10 precis och hade skaffat sig fördel in i sista rutan. Dennis satte dit en trippel för att nu tvinga Tore att behöva täcka sista rutan. Han satte dit en stum i fickan och vann serien med siffrorna 215-236.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: