torsdag 4 juni 2009

EM ÅLBORG 2009

Nu är vi på plats i Ålborg och har nu under förmiddagen tränat i ca 2 timmar på en av de två varianter av kort (34 fot) och långolja (44 fot) som Kegel håller på och testar fram för detta mästerskap. Längderna är de samma fast man jobbar med lite olika oljemängder och lite olika former på profilerna. Exakt vilka banprofiler som kommer att användas under mästerskapet får vi besked om i morgon bitti efter att Team Manager mötet har avslutats.
Vår officiella inspelningstid är i morgon fredag kl.12.30-14.00 och då får vi alltså spela på de tilltänkta banorfilerna. Direkt efter detta träningspass skall grabbarnavälja ut vilka 6 klot de tänker att använda sig av.
Just nu så har de flesta av dem ganska bra koll på vilka klot som kommer att användas. På kortoljeprofilen är det varianter av polyester och urethane som med en spellinje väldigt långt ut på kanten rullade mycket bra på färskt. Efter ett par serier när banan bryts ner ser det ut som man kan byta till lite starkare bollar och flytta in spelet en del med möjlighet till att svinga ut mot kanten. Vi får se om det håller i sig?
På långoljeprofilen så är det en aningen tajtare från start jämfört med hur det var under EBT-stoppet BAI 2009 för ett par veckor sedan. På färskt började spelet lite till vänster om 3:e pil för att sedan flyttas in och avslutas som vanligt runt 5:e pil. Men bollvalet blir nästan likvärdigt som under BAI 2009, de mattare bollarna tappar för mycket energi vilket gör att reaktionen i träffen inte är den bästa. Så valet grabbarna gjorde här var att använda sig av lite polerade bollar för att skapa både mer energi och större felmarginaler.
Som sagt det är en ny dag i morgon och då vet vi mer vilka förutsättningar som kommer att gälla. Men med erfarenhet av dessa officiella träningar så finns det tyvärr en hel del blåbärsnationer som aldrig slår ett enda spärrslag. Detta gör ju att banan kommer att bryta ner på ett helt annat sätt när väl tävlingen börjar på lördag. Så här gäller det att vara vaken på vad som händer när det är nytvättat och oljat.

Nu är det lunch som gäller och sedan bär det ut till Ålborgs Golfklubb för att ha en trevlig och avkopplande runda golf i det vackra vädret!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: