fredag 12 juni 2009

EM ÅLBORG 2009 DAG 8 5-MANNA FINALSPEL


Förbannade finnjävlar! Nej då, så illa är det inte. Bara att lyfta på hatten för de blå/vita och gratulera till guldet.

Annars började finalspelet som avgjordes på långolja mot Finnarna bra då de inte hittade av något riktigt bra spel och ställde ett ex antal tomrutor. Men sedan gjorde de lite bollbyten i ruta 4:a och från ruta 5-8 var de riktigt dryga och strajkade på ordentligt och fick ett överläge på ca 40 poäng. Men i ruta 9 blev vi riktigt inbjudna då några av finnarna tömde och vi hade några strajkar att gå på inför den sista rutan då det skillde endast 10 poäng till finnarnas fördel. Men tyvärr fick vi inte till det 100%-igt och kunde inte sätta dit strajkarna som vi behövde och när Petteri Salonen satte dit en trippel i sista rutan var det game over. Men det blev dock ännu ett silver efter en dag då det kändes som vi spelat bowling i en ganska tung uppförsbacke. Seriesiffrorna skrevs till 953-993 och här var det Robert Andersson som spelade mycket bra och visade framfötterna med 223. Martin Larsen slog 203 följt av Dennis Eklund 189, Erik Andersin 172 och Mathias Årup 162.

I semifinalen mot England, som i sin tur också valde långoljeprofilen, ställde det svenska spöket åter till det för Engelsmännen. Det blev en ganska enkel seger igen med siffrorna 1034-950 och där Mathias Årup hade högsta slagningen med 228, Robert Andersson 222. Erik Andersin 218, Martin Larsen 188 och Dennis Eklund 178.

I den andra semifinalen krossade Finlands rutinerade spelare tyskarna på kortoljeprofilen. Det var aldrig någon riktig match och slutsiffrorna skrevs till 1140-920.

Bollar som grabbarna i det Svenska laget använde sig av i finalspelet var;
  • Dennis Eklund - Lane #1 Buzzsaw THS och C300 Power Swing
  • Mathias Årup - AZO Ultra Radical Pro
  • Robert Andersson - Storm Hy-Road
  • Erik Andersin - C300 Power Swing
  • Martin Larsen - Storm Special Agent och Hy-Road

I detta mästerskap har vi "so far" plockat ett guld, två silver och ett brons.
Och under lördagen avgörs det individuellamasters spelet där vi har med hela 5 grabbar i topp 24:a.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: