tisdag 9 juni 2009

EM ÅLBORG 2009 DAG 5 3-MANNA KORTOLJA


Efter en mindre bra utförd första serie som ändå resulterade i endast 10 under pari så slutade detta spelpass på ett mycket positivt sätt för de blå/gula grabbarna.

I den första serien var det endast Dennis Eklund som hittade av ett bra spel och linje med sin urtehaneboll Roto Star X-3. Men tyvärr blev han riktigt straffad två gånger i serien då han fick två stora genomskärare. Grabbarna kämpade till sig 590 (Dennis 205, Mathias 183, Erik 202) vilket fick anses helt okej. I den andra serien hittade vi av riktigt bra spellinjer och samtidigt började de sätta dit flera bra slag irad vilket resulterade i många strajkar och totalt 706 (Dennis 258, Mathias 222, Erik 226) och nu 96 över totalt. I den tredje och sista serien började det lite tungt för Mathias då han satte upp ett hål och ett klipp tyvärr. Men efter lite korrigeringar av spellinjer på detta banpar så började vi strajka igen och slutade serien med 685 (Dennis 235, Mathias 246, Erik 204) och totalt 1981 som i sin tur är 37 poäng före Englands Dominic Barrett, Matt Chamberlain och Stuart Williams. Trea i starten slutade Holland (Spil, Kok, Verboon) med 1880 och i den sista serien började en av de holländska killarna med fem raka strajkar för att sedan slå ränna och spärrade för att följa upp med dubbel ränna! Och givetvis dök då den klassiska "rännsjukan" upp i slaget efter och satte de klockrent högt på vänstersidan. Fyra ligger Norge (Olsen/Pedersen/Olsen) med 1833 och femma Island (Ragnarsson, Saebergsson, Hardarson) med 1828. Finland med Lehtonen, Tonteri och Turtiainen ligger sexa med sina 1815.

Individuellt slog våra svenska grabbar 698 (Dempa), 651 (Årup) och 632 (Erik) och bollarna de använda sig av idag var Roto Star X-3 (Dempa), Elite Gold Label (Mathias) och Columbia 300 Beast (Erik).

Grabbarna skall ha en stor eloge för att de verkligen kunde komma igen efter den lite halvkämpiga starten och verkligen visade de övriga motståndarna hur man spelar och aggerar i lagspel. Nu skall de ut och besöka Ålborgs nöjesfält för att koppla av från bowlingen och samtidigt hämta ny energi inför morgondagens finaldag i 3-mannaspelt. De spelar i den avslutande squaden som börjar kl.16.00.

Nu startar snart den andra squaden utav de tre som spelas idag och då vi inte har några som spelar i denna squad får vi ett par timmars uppehåll innan Robert Andersson, Martin Paulsson och Martin Larsen börjar sitt spel kl.16.00

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: