måndag 8 juni 2009

EM ÅLBORG 2009 DAG 4 FINALSPEL 2-MANNA

Det blev tyvärr samma valör på medaljen för Robert Andersson och Martin Larsen som det blev under EM i Wien för 2 år sedan, en silvermedalj.

Men annars började det strålande i semifinalen mot Englands Dominic Barrett och Stuart Williams som hade valt kortoljeprofilen som jag gissade. Både Robban och Martin valde att spela med sina plastklot och efter att de börjat med varsinna fem raka kryss var matchen mer eller mindre över och de fullständigt krossade engelsmännen med 523-394. Robban slog 244 och Martin hela 279. Engelsmännen valde att spela med urethanebollarna Black Hammer (Stuart) och Storm Natural (Dominic).

I den andra semifinalen, som även den spelades på kortolja, mellan toppseedade Finland och fyran Norge vann finnarna ganska enkelt med 400-379.

I denna semifinal använde sig Petteri Salonen sig av AMF Cobra och Osku Palermaa sig av Storm Ntural. Norges Petter Hansen spelade med Black Hammer och Svein Roger Olsen med Storm Jolt.

Till finalmatchen fick Finländarna välja banprofil då de var högst rankade och valde nu det som vi förstod långoljeprofilen. Detta med tanke på att Osku Palermaa hade mycket svårt på just denna profil samtidigt som vi hade storspelat i semifinalen. Finnarna började mycket starkt med varsin trippel efter de första fyra rutorna ochhade dämed skaffat sig ett litet övertag. Och i ruta nio satte Robban ett kryss och Larsen lämnade en gungande kägla tio efter en strajk samtidigt som båda finnarna ställde 3-6 och spärrade. Nu hade vi läge att komma ifatt i den allra sista spelrutan. Robban gick upp och slog ett som et såg ut mycket bra slag men kägelreaktionen blev tyvärr helt knasig och han lämnade 5-7. Då skall man veta att han flyttade kägla 5 snurrades ett ex antal varv till vänster utan att ramla. Han kunde tyvärr inte spärra den och nu krävdes det att Larsen skulle strajka ut för att tvinga Osku Palermaa att täcka sista rutan. Även Larsen slog ett mycket bra slag men lämnade olyckligt kägla 7 kvar på en riktigt bra träff. Siffrorna i finalen blev 429-416 och där Petteri slog 215 med sin Brunswick Seige och Osku Palermaa 214 med sin Storm Special Agent. Robban slog 181 med sin Storm Hy-Road och Martin 235 med sin Brunswick Wild Thing.
I morgon spelar vi första blocket i 3-mannaspelet och det avgörs över 3 serier på kortoljeprofilen för att forstätta på onsdag med den andra hälften på långoljeprofilen över 3 serier. Först ut blir vårt första lag kl.09.00 som är Dennis Eklund, Mathias Årup och Erik Andersin. Kl.16.00 spelar vårt andra lag som är Robert Andersson, Martin Paulsson och Martin Larsen.
På onsdag spelar första laget (Andersson/Paulsson/Larsen) kl.12.30 och vårt andra lag (Eklund/Årup/Andersin) i den allra sista starten kl.16.00. Finalspelet i 3-manna avgörs under onsdag kväll.

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: