söndag 12 april 2009

HALLSTA 100-ÅRS CUPEN FINAL

Då var påskdagens finalspel över i Hallstahammars 100-års cup.
Tyvärr blev det ytterligare en finalförlust. Men Fredrik Samuelsson, lillebror till den f.d. landslagsspelaren Johnny Samuelsson, spelade mycket bra under samtliga finalmatcher och var en mycket värdig vinnare. Grattis Fredda och lycka till i annandagens finalspel i Sala!

Eftersom jag kvalade in på en 8:e plats med mina 1840 så tillhörde jag skaran av topp 16 spelare som fick spela i den andra av de två finalpassen och hade lite siffror att spela på.
I den första starten var det endast 6 spelare över 1300-strecket så skulle man göra 1310 var det nog tillräckligt mycket för att avancera till topp 16 och ytterligare 6 serier.
Efter de 5 minuters inspelning så valde jag att börja med min Roto Grip PLUTO och hålla den lite halvtajt mellan 1-2. Detta visade sig vara ett mycket bra val och jag startade upp med 11 raka kryss! Men i den tolfte kom ett sådant där mindre lyckat slag som man slog ett ex antal gånger innan man lyckades tväla dit sin första 300-serie. Sumpade av bollen fullständigt och jag missade ettans kägla till höger så det ven om det och lämnade till publikens besvikelse 1-2-4-8!
Men det var väl inget att hänga sig för. Eller kanske det var det när jag missade att erhålla kockens 300-pris som var en hamburgare av storleken 300 gram!
I mitten av den andra serien blev det både linje och bollbyte. Jag valde att ta fram min 900 Global THE BOUNTY för att gå in mellan 2-3 pil och öppna upp banan en del och fortsatte så ända in till sista serien då jag åter valde att byta boll och då till min Visionary OGRE PEARL.
Slutresultatet på dessa 6 serier blev 1432 och en tredjeplats efter hemmaspelaren Christian Niejahr 1482 följt av kvalsegraren Raymond Jansson 1449 som förövrigt satte dit en 300-serie i serie 5 med sin Storm DIMENSION. Sista och 16:e plats tog talangen från Hällefors Simon Nilsson med sina 1302.

I finalomgång 2 började samtliga om från scratch och där de de nio högsta slagningarna gick vidare till stegfinalspelet. Den spelare som slog högst på dessa 6 serier blev placerad etta på stegen och var garanterad minst med en andra plats.

Efter 5 minuters inspelning valde jag att ställa mig mellan 2-3 direkt med min 900 Global THE BOUNTY då jag upplevde att jag hade bättre reaktion med den jämfört med min Roto Grip PLUTO. Började med 218 efter att lämnat kägla 10 några gånger och upplevde att det inte var riktigt rätt reaktion i träffen. Bytte boll i frislaget till min Seismic (Kinetic) SOLARIS och satte ett kryss och valde att fortsätta med den bollen och som visade sig vara ett mycket lyckat val. Eller vad säg om de efterföljande tre seriernas resultat 258, 289 och 300 (847)!
Detta var min 25:e 300-serie i karriären och gjordes exakt 16 år och 1 dag senare sedan jag lyckades sätta dit min första i Malmö 1993. Tack för burgarn kocken!
Började sedan den 5:e serien med tre raka för att sedan lämna kägla 8 kvar tyvärr och 233 i serien för hela 1298. Då kan man ju tro att man har en skaplig ledning. Men den var faktiskt inte mer än 70 poäng före jagande Vesa Rontti som var på hyggligt strajkhumör.
I den sista serien var Vesa ikapp mig i ruta 5 efter att jag haft en tomruta endast en dubbel. Men lyckligtvis visade sig Vesa var mänsklig och radade upp en del misstag som var till min stora fördel då jag lyckades att bli kvaletta efter mediokra avslutningen med 182 och totalt 1480.

Tvåa i starten var Vesa Rontti 1435 följt av Trond Sverkmo 1384, Raymond Jansson 1370, Christopher Lehmus 1365, Marcus Karlsson 1351, Dennis Eklund 1311 som även han slog en 300-serie och detta med sin Storm ICE (Platsboll), Fredrik Samuelsson 1310 samt nionde och sista stegfinalplats gick till Katarina Renvall 1259.

Till den avgörande titelmatchen stormade Fredrik Samuelsson fram efter serierna 246 i 1/8-delen, 284 i 1/4-finalen samt med 236 i semifinalen efter att avslutat med en trippel för att vinna med 3 poäng.

I finalen valde jag att byta boll då det torkat upp mer då det inte var någon tvätt och omoljning inför stegfinalmatcherna. Jag valde att spela med Visionary OGRE PEARL och min motsåndare Fredrik fortsatte med sin Hammer HOT SAUCE.
Fredrik började med fyra raka strajkar medans jag började med strajk, nio (10:an) spärr och en trippel. Fredrik lämnade 6:an kvar och spärrade den i 5:e rutan för att sedan följa upp med fyra kryss. Tyvärr lämnade jag två gånger fyran kvar efter min trippel och sedan satte jag dit ett kryss för att sedan lämna 7:ans kägla kvar och slaget efter 8:ans kägla. Finalresultatet blev 245-216.
Man får säga som asiaterna när de har en mindre lycka dag på banorna; No Carry No Luck!

Fullständig resultalista från Hallsta finner du på följande länk; http://www.100ar.se/dynamic/results.asp

Men i helhet får jag vara nöjd med denna veckas spel. I.o.f.s. kanske inte på de allra svåraste banprofilerna i Hallsta och Kvänum men på de 27 serier jag spelat blev snittet hela 237, en 300-serie samt en 300 grams hanburgare rikare. Göööött!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: