fredag 3 april 2009

300-SERIE I ISTANBUL

Under fredagens morgonstart, kl.09.00 lokal tid (08.00 Svensk tid), då vi endast var 16 spelare som spelade så lyckades jag att sätta dit min 23:e 300-serie i karriären på tävling eller match.
Det hela började annars ganska stabilt med 227 med min Storm DIMENSION för att i andra serien komma till bana 1-2 där jag visste om att det skulle vara tajtare på bana 2 jämfört med de övriga banorna. Mycket riktigt var det så och jag löste riktigt aldrig det banparet bra efter diverse klotbyten och 184 med tre tomrutor.
Under den tredje serien valde jag att byta boll ige och flytta ännu mera vänster i banan. Marginalerna fanns inte riktigt där och med 169 i protokollet var man inte sådär nöjd.
Men i den fjärde serien fortsatte jag med samma boll som den tredje och satte dit hela 12 raka kryss och tävlingens första 300-serie. Bollen var AZO ULTRA RADICAL PRO (se bilden).
I samma serie hade även Mathias Årup läge på e 300-serie då han startade upp med nio raka kryss. Tyvärr lämnade han kägla två i tionde rutans första slag.
Om Mathias hade satt sin 300-serie hade det varit ganska fräckt då även han använde sig av AZO ULTRA RADICAL PRO!

I femte serien började jag med en trippel för att sedan tapa lite fart och sätta den mitt på. Lite justeringar i linjen som nu var strax till vänster om fjärde pil medförde att jag tyvärr lämnade kägla 7 två gånger mellan strajkar och resultatet blev 214.

Inför den sista serien visste jag om att jag skulle behöva en ganska bra sista serie för att få ett tillräckligt godkänt kvalresultat som räcker till söndagens finalspel. Att då avsluta på bana 1-2 var inte så positivt direkt. Men med lite bra indikationer från Martin Paulsson som förövrigt slog till med 1415 efter att ha spurtat in 776 (267-279-230) under de tre avslutande serierna så var bana två 4-2 tajtare jämfört med bana 1. Martin spelade med Storm VIRTUAL GRAVITY, Track KINETIC och Brunswick WILD RIDE.
Detta stämde mycket bra och jag avslutade med 236 för totalt 1330 och ligger nu på en 13:e plats. Jag skall försöka höja mitt resultat igen kl.17.00 lokal tid.

Peter Ljung spelade även han den här starten och slog till med 1405 och ligger 5:a på det i dagsläget. Ljungen använde sig av Hammer THE SAUCE.

Leder tävlingen gör BK Jokers Peter Nordensson med 1441 som han gjorde med sin Brunswick Maxxx Zone. Peter valde att spela längst med 1:a pil!
Och han leder före Tore Torgersen, Martin Paulsson, Osku Palermaa, Peter Ljung, Tina Hulsch (Tyskland), Alexey Parshukov (Ryssland) ch Nina Flack.
I denna tävling erhåller topp 8, 18 och 28:a bye in till söndagens finalspel.
Du följer tävlingen på http://www.istanbulbowlingopen.com/

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: