fredag 6 mars 2009

WARNING - THIS BALL HOOKS!

Idag har jag provspelat AMF MEGA FRICTION samt KINETIC SOLARIS i Nobelhallen Karlskoga. Testet gjordes på deras "matchprofil" som är 41 fot och har ca 25ml olja där spelet normalt från start ligger runt ribba 5.

AMF MEGA FRICTION med originalytan (1000-grit) och i kombination med min layout 45x5x90 (recension och bild kommer till veckan) så greppade den ruskigt mycket och hade ett mycket bra driv på slutet.
Rullbeteendet på MEGA FRICTION var mycket behaglig då avståndet på flareringarna är ganska smala vilket gör att den rullar igenom iläggen bra och med det skapar mer energi för att skapa massvis med sväng. Precis som det står på bollen; WARNING -This ball hooks!
Vill du ha en boll för de de mycket oljade banorna samtidigt inte tappar så mycket energi är detta en boll jag varmt kan rekommendera.
Bästa reaktionen jag fann var att gå in en bit i banan samtidigt som jag kunde öppna upp en hel del. MEGA FRICTION är den boll som svänger mest av alla mina bollar och jämför jag den med STORM DIMENSION så svänger den ca 5-6 ribbor mer!


KINETIC SOLARIS, som tyvärr har fått byta företagsnamn till SEISMIC av olika anledningar, är alltså ett helt nytt fabrikat på marknaden. Denna boll precis som AMF MEGA FRICTION tillverkas i 900 GLOBALS fabrik i San Antonio, Texas.
SOLARIS har ett snyggt Svart/Guld-färgat reaktivt skal, likvärdigt det som sitter på BREAK PEARL S70, och med ett viktblock som påminner väldigt mycket om den klassiska COLUMBIA 300 CUDA/C, som skapar bra längd och ett ganska starkt bryt.
På denna banprofil blev den inte helt oväntat lite för känslig. Men på en mediumoljad bana misstänker jag att jag kommer att kunna ha bra nytta av denna boll i kombination med layouten 45x4-½x60 (recension och bild kommer till veckan).
SOLARIS rullade ungefär som min VISIONARY OGRE PEARL fast var starkare i brytet. Jag hade ungefär 4-5 ribbors skillnad mellan dessa två bollar.
KINETIC SOLARIS kommer inte att göra dig besviken om du vill ha en boll som skall glida ner och klippa på lite och samtidigt är grymt snygg!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: