fredag 2 januari 2009

DUAL ANGLE LAYOUTS

Då har vi börjat det nya året med att borra lite nya bollar som 900 Global´s BOUNTY (bilden) samt AZO´s PURE TACTICS och ULTRA RADICAL PRO.

Nu mera när man gör layouter så använder man sig av "Dual Angle Layout". Principerna är de samma som tidigare när det gäller pin placering o.s.v. förutom att man idag jobbar mer med två olika vinklar, "Drilling Angle" (Borrnings vinkel) och "Angle to the VAL" (Vinkel till Vertikala Axislinjen) samt att balanshålen placeras i en s.k. "Gradient Line".

Bollen på bilden är alltså en 900 Global BOUNTY med en layout som min vän Mo Pinell kallar för "Double Thumb Drilling". Som vanligt när Mo Pinell är i farten så har han alltid en massa idéer för att utveckla bowlingsporten, och detta är en av alla grejer.

Vill du veta mer om "Dual Angle Layout" samt "Gradient Balance Hole Drilling" rekommenderar jag att du besöker http://www.morichbowling.com/


För oss som noterar samtliga våra kunders bollar och layouter i ett datasystem blir detta nu ännu exaktare och effektivare för både oss och våra kunder när det gäller vilka klot vi sålt samt exakt hur de borrats.

Inom kort kommer jag att lägga upp de nya kloten och recensera dem på vår klotrecensionssida, http://www.teamtuba.se/dynamic/balls.asp samt även uppdatera de "gamla" som jag använder idag med alla tekniska detaljer.

God fortsättning på det nya året!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: