fredag 12 december 2008

VAD GÖR MAN PÅ FREDAGAR

Det är bara snön som faller........ och då får man ta fram snöskyffeln och skotta lite. Extra fys alltså!

Vad gör man på fredagar då?
Jo, man har bowlinglektion i Nobelhallen, Karlskoga, mellan kl.08.00-11.00 med elever från Walthers Gymnasium i Karlskoga.
Det är tre stycken elever som har bowling som sin specialidrott och dessa tre är nu inne på sin tredje termin där de har 5 timmar bowling på schemat i veckan. De har 2 timmar på onsdagar och 3 timmar på fredagar samt att de även har lagt in en timme extra fysträning på onsdagar.

Vad gör vi på Walthers då?
Här går vi igenom syftet med grundträningens betydelse samt hur och varför man bör träna det samt inte minst hur man utför det. Vi videoanalyserar även eleverna i Dartfish samt att de även arbetar med idrottsspykologi där de för träningsdagbok, sätter mål, gör planering samt en handlingsplan till sin idrott och övriga vardag. Och så kör vi givetvis även fysträning och pratar om kost. Ett helhetskoncept inom vad som gäller för dagens bowling!
Jag är inte ensam bowlingtränare utan har även hjälp av Peter Igelström, som förövrigt är på Bosön och utbildar sig i SvBf´s steg 4 kurs denna helg.

På dagens schema stod som vanligt uppvärmning för att sedan köra ca 20 minuters släpptekniksövning på knä. Efter det spelade eleverna på Junior & Ungdoms-SM profilen där vi diskuterade banprofilen, spellinjer, bollval m.m. för att de ska kunna komma så bra förberedda som möjligt till årets mästerskap i Norrköping.
Vi avslutade träningspasset som alltid med fysövningar i ca 45 minuter. Här jobbar vi med Funktionell Grundträning (MAQ) för att förbättra både rörlighet och styrka.

Ha nu en riktigt trevlig helg i snön!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: