söndag 28 december 2008

STOR ELOGE

Det var ett par år sedan jag var i Torsby och denna helg kunde man inte undvika att besöka denna trevliga hall i norra värmland för att ställa upp i BK Lekvattnets mycket väl arrangerade tävlingen Moelven Open.

Jag har nästan inte rört mina klot sedan Malmö Super Sixxxxxx p.g.a. av någon form av handskada jag fick nere i Malmö. Tyvärr är inte handen 100% återställd och jag har fortfarande vissa känningar. Men vilket fall som helst är att det gick hyfsat att bowla och det är positivt inför AIK Super Sixxxxxx, Super Star finalen samt DIF Super Sixxxxxx som kommer nu i januari och februari.

Under gårdagens och mitt första kvalförsök började det lite ring rostigt för att sedan bli lite bättre och ett resultat på 1268. Vilket i sig inte skulle räcka till dagens finalspel.
Jag velade lite mellan olika bollar så som t.ex. Elite Gold Label, 900 Global The Break, Storm Virtual Gravity och Rapid Fire Pearl.

I den sista starten och min andra start i tävlingen så spelade jag tekniskt bättre och samtidigt löste problemen på ett bättre sätt. Förutom på bana 8 där jag åter igen strulade till det. Precis som i min första start. Men kunde lyckligtvis rädda upp med en 238 serie och totalt 1348.
Jag började de första 2-½ seriena med min 900 Global The Break för att sedan byta till Storm Rapid Fire Pearl.

Men under dagens finalspel var det riktigt dåligt spel från start tyvärr. Slog alldeles för många dåliga slag vilket man inte har råd med när vi spelade endast 4 serier och de 8 bästa gick vidare.
783 är inte mycket att skryta med så det blev bara att packa bilen och fara hem.
Men som sagt fick jag ändå ett besked på att det gick okej att bowla. Gött!

Banunderlaget i Torsby bjöds på stora förflyttningar. Men det är så det blir när det tvättas och oljas med en Kegel Phoenix-maskin som innehar s.k. vekar. Oljan som man använder i dessa maskiner är ganska tunn och samtidigt som maskinen i sig inte kan applicera lika mycket mängd olja som de mer moderna maskinerna som t.ex. Kustodian, ION och Lanewalker.
Spelet började ändå hyfsat tajt runt runt ribba 11-13 för att i slutet vara inne vid ribba 25.
Detta underlag passade bättre för de spelare som kunde sätta lite extra fart och rotationer i bollen och det var därför ingen slump att det var Erik Andersin, Sundbyberg, Erik Sjöberg, Bågen, och Mattias Wetterberg, Full House, som var med i toppen av tävlingen.

Men en stor eloge och tack vill jag skicka till tävlingsarrangören, hallen och dess personal samt inte minst alla trevliga Torsby bor för en mycket fin och trevlig inramning med mycket bra service! Hoppas verkligen ni kommer att arrangera tävlingen även nästa år!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!

Tuba på Folks!

Inga kommentarer: