tisdag 26 augusti 2008

TUFFARE ÄN US OPEN

Ännu en dags kämpade på den mycket besvärliga långoljeprofilen som tog oss över 4,5 timma att spela 3 serier på! Eller som PBA-proffset Chris Barnes sa till mig idag; -detta är tuffare jämfört med US Open profilen. Där finns det i alla fall lite mer iläggsolja!
Då kanske du förstår hur problematiken är på denna profil? Det är inte lätt att varken skaffa sig bra självförtroende eller hitta spellinjer. Det gäller att få dessa "lucky breaks" så man kan få någon bonus strajk eller en spärrmöjlighet istället för en tomruta. För att jaga strajkar på denna profil är som sagt inte det enklaste.

Det är bara att lyfta på hatten för Norge som dundrade in 1175 i en serie och samlade de andra två runt pari för att vara helt överlägsna i den första starten idag.
Själva hade vi det mycket kämpigt och fick gneta i var enda ruta. Eller vad sägs om att i den första serien kom vår första dubbel i ruta 8. Det tog oss alltså hela 35 rutar att uppnå denna dubbel! Jag har nog aldrig varit med om något liknande i min 20-åriga bowlingkarriär. Slutresultatet i den serien blev endast 30 under pari.

I den andra serien blev det precis samma start som i den första, alltså inte många strajkar i början och ett vilt kämpande att hitta rätt spellinjer samt täckning när vi väl träffade fickan.
Till slut fick vi precis ihop pari (1000 p)

Den tredje serien kom vi till den banan som Norge hade skjutet sina 1175 på och vi hoppades att även vi skulle finna rätt direkt. Tyvärr gjorde vi inte detta samtidigt som danskarna var inne och spelade mer eller mindre spellinjer och banan ändrades overhört fort.
Det blev 6 poäng under pari i denna serie och totalt slog vi 2964 som vi ligger på en 7:e plats med efter första starten.

Individuellt var det Robban som var bäst idag med sina 630 (Storm Gravity Shift) följt av Ljung 618 (Storm Agent), jag själv med 588 (Storm Dimension), Martin 581 (Storm Dimension och Agent) och Dempa 547 (Storm Domination och AMF Villain).
Tobbe spelade i ett s.k. "make-up team" och slog 604 (Hammer Black Widow och i sista serien tog han sin "kortoljeboll" Razyr).

Norge leder med 3198 före Finland 3046, England 3017 och USA (utan Rhino Page i laget) med 3010.

I morgon fortsätter 5-mannaspelet med 3-serier på kortolja och vi är verkligen med i jakten på de topp 4 platser som går till semifinalspelet. Om nu inte något mirkal sker i den andra starten som pågår i skrivande stund. Venezuela toppade efter första serien med 1060 och två var Philippinerna med 1019. Dessa var de enda lag över pari!

Vårt lag kommer att se lika ut i morgon som det gjorde idag.
Vi får väl göra som vi brukar under de avsltutande serierna, se till att forcera in strajk efter strajk och sätta oss i riktigt respekt för våra motståndare. Bara att fälla ut vingarna och köra!

Noterbart från gårdagens semifinal och finalmatcher i 3-mannaspelet som vanns av Korea så var det faktiskt så att utav 12 spelare så använde endast 2 spelare reaktiva klot. De övriga 10 spelare använde antingen plast- eller urethane-bollar. Då får du säkert att de spelade matcherna på kortolja.
Och när vi spelade 2-mannafinalerna var det 50% urethane och 50% reaktivt.
Då spelade inte vi och Finland vår semifinal på TV-banparet som samtliga matcher i gårdagens 3-manna gjordes. Detta innbär att det varit 16 spelare som visats i TV och utav dessa har det varit 12 plast- och urethane-bollar och endast 4 reaktiva!
Om jag gissar rätt kommer det säkerligen bli så att 5-mannafinalerna även kommer att spelas på kortoljeprofilen. Vilket innebär att det kommer rullar ännu fler plast- och urethane-bollar i TV.
Anmärkningsvärt så var detta något som Kegel pratade om för ett par år sedan i Korea, att man skulle stänga ut kanten för dessa bollar då problematiken är att urethaneprodukterna är mycket svåra att få tag på samt att de mer eller mindre inte tillverkas längre samt att de förstör dagens banprofiler mycket snabbt. Men just nu har vi aldrig sett så mycket plast och urethane rullat på ett mästerskap!
Vart är utvecklingen på väg samt vad kommer att hända på nästa mästerskap, man bara undrar?

Go for Gold!

1 kommentar:

Cacca sa...

Kör på bara. Vi tror på er.