onsdag 27 augusti 2008

TRE VÄRLDSREKORD

Då var det även slut på 5-mannaspelet i detta mästerskap och tyvärr blev det ingen medalj.
Fast vi var med lite i jakten och efter 5 spelade serier var vi på en 5:e plats och vi visste om att vi var tvugna att höja oss resultatmässigt ett par pinnhål till för att eventuellt komma ifatt USA, Finland och Norge.
Men tyvärr kom vi mer eller mindre helt fel på avslutningsbanparet 27/28 och hittade inga felmariginaler alls. Minsta lilla misstag bestraffades omedelbart med ett stort hål och i resultatlistan slutade vi 12:a. Men vad gör det egentligen?
Vi började i all fall dagen väldigt positivt och både i den första och andra serien kunde vi lätt ha fått med oss mellan 50-100 poäng till om inte käglorna i den bakre raden jävlades så fort vi började få lite strajkrader.

Ljungens och hans AMF Sumo var bäst individuellt av oss med 673. Dempas plastboll (Storm Ice) var het som en kamin lite över 2 serier och i mål fick han 666. Robban började igen med sin Elite Gold Label för att i slutet av andra serien byta till Storm Gravity Shift och fick ihop 632. Jag började med Elite Gold Label för att slutet på andra serien byta till min för dagen superpolerade Storm Dimension och i mitten av tredje serien provade jag även Roto Grip Pluto för att endast få ihop 583. Martin spelade som vanligt med sin Track Stomp och hade det tungt värre i slutet och landade på 560.

Korea var det som vanligt dominerade på kortoljan med sina plastbollar och var klart överlägsna i mål. USA där samtliga spelare använde sig av urethanebollar var tvåa. Norge hade tre utav fem spelare som använde sig av urethanebollar slutade trea och fjärde platsen tog Finland där alla använde sig av reaktiva klot.

Noterbart från dagens spel var väl kanske ändå det där banparet 25/26 som det sattes hela tre stycken världsrekord på idag.
Malaysia började redan på morgonpassets första serie att slå 1212. I serien efter kom Mexico och slog 1240 och i sista spelpassets sista serie slog Frankrike till med 1245.

När denna blogg skrevs så spelade Korea och USA final i 5-manna.
Korea slog ut Finland efter att det varit en ganska jämn match tills det att både Petteri Salonen och Lasse Lintilä gjorde övertramp i ruta 7. Då skall ni veta att de spelade som första och andra spelare i Finlands uppställning.
USA besegrade Norge i den andra semifinalen och här var det även jämnt in till ruta nio.
Amerikanarna bjöd verkligen in Norge gång efter annan då de radade upp enkelmiss efter enkelmiss. Tyvärr kunde inte grabbarna i det Norska laget ta vara på de lägen de fick.
En annan notis var att Team USA´s kanske största stjärna Walter Ray Williams Jr. blev placerad i de s.k. "make-up teamen".
Vem hade trott att mannen som är skapligt dryg på att spela rakt och långt ut inte skulle få spela kortoljedistansen i sitt ordinarie lag.

Nu har vi singelspelet på långoljeprofieln som hägrar och det avgörs under torsdag och fredag.
Först ut i morgon bitti kl.09.00 startar Tobias Karlsson och Dennis Eklund. Senare under dagen kl.18.00 startar Robert Andersson och Martin Larsen. Och på fredag morgon kl.09.00 startar jag och Peter Ljung. Topp 4:a går till semifinal och finalspelet som avgörs under fredag kväll.

Hej svejs!

Inga kommentarer: