onsdag 20 augusti 2008

PLASTBOLLAR PÅ TRÄNINGEN

Idag började vi dagen som vanligt med lite frukost för att sedan fara iväg till hallen för att träna kl.10.00 på de nyoljade banorna som faktiskt hade oljats upp med en av de nya maskinerna som även använde sig av Infinity-oljan.
De hade oljat upp varannan bana med kort respektive långolja och reaktionen i banan var idag ännu kraftigare än vad vi tränat på tidigare.

De första slagen på kortoljan träffade vi knappt ettans kägla på vänster sida!!! Så mycket mer friktion i banan var det så vi fick börja att spela med våra plastklot.
Efter ca 10 minuters spel började banan att lugna ner sig och man kunde börja använda lite "starkare" bollar.
Spelet på den korta blev mer eller mindre att ställa sig och skruva runt en hel del över ribba 10 vid pil och ut mot rännkanten. Ju längre ut desto bättre!
Så de rakare linjer med släpp på de yttersta tre till fyra ribborna excisterar inte här.


På den långa banprofilen greppade det givetvis även mer på och framför allt torkade det upp ganska fort. Spelet börjar lite till höger om ribba 2o vid pil och flyttar sig alltså ganska fort in i banan. På denna profil kommer det väldigt mycket avgörande vilka nationer och spelare man får före sig på de banpar man skall spela.


Slutsatsen som jag kan dra av att friktionen i banan är så hög är nog att de inte har kört tillräckligt mycket med den nya maskinen så att buffer-rullen har mättats ordentligt.
Banan kommer troligtvis att bli tajtare desto längre in i tävlingen vi kommer då tvätt och oljemaskinen kommer att köras väldigt ofta per dag samt att fler spärrbollar kommer att rulla ner i banan när tävlingen väl kör igång.


Övrigt idag så for vi iväg till Nice Fashion och sydde upp lite bankettkläder för att sedan åka lite Tuk Tuk till ett köpcenter med 5 våningar som enbart innehöll elektronikprylar. Ballt!


Under kvällen här var det även Team Manager möte där vi nu fått reda på vad som kommer att gälla under detta mästerskap.

Vår officiella träningstid är kl.15.40-18.00 (lokal tid) och sedan startar invigningen kl.19.00 som direktsänds i Thailändsk TV.

På fredag börjar VM-spelet med 2-manna på kortolja och våra tre 2-mannalag starter i Squad 1 (kl.09.00), Squad 3 som är kl.18.00 samt Squad 5 som är den sista squaden och spelas lördag kl.13.30 . Sedan går de fyra högsta slagningarna vidare till semifinalspel som avgörs med start kl.19.00 och kommer att TV-sändas LIVE!

Under söndagen inleds 3-mannaspelets första tre serier som spelas på långoljeprofilen.
Här startar vårt första lag i sqaud 1 med start kl.09.00 och det andra laget kl.16.00.
Måndagen fortsätter 3-mannaspelet med de avslutande tre serierna på kortolja och här spelar andra laget i Squad 2 (kl.12.30) och första laget avslutar i den sista squaden kl.16.00 .
Finalspelet med de fyra högsta slagningarna i 3-mannaspelet avgörs under måndagskvällen med start kl.19.30 .
På tisdagen börjar 5-mannaspelets första 3 serier som avgörs på långolja och för våran del är det start i den första squaden kl.09.00.
De avgörande 3 serierna på kortolja spelar vi på onsdag eftermiddag med start kl.14.00 och finalspelet kör igång redan kl.19.00 .
Under torsdagen börjar singelspelet som avgörs på långolja och här spelar två av de våra i squad 1 kl.09.00 och två andra kl.18.00. De sista två spelarna från oss startar i den näst sista starten på fredagen kl.09.00 .
Finalspelet för de fyra högsta slagningarna är beräknat att börja kl.18.00 .
Under hela lördagen avgörs den s.k. "Mastersfinalen" där de 16 högsta slagningarna över totalt 24 serier går till. Mastersfinalen spelas i form av det inte så populära matchspelet fast nu över "bäst av 5 serier".

Nu är det dax att slänga sig i sängen och ladda batterierna för den officiella träningen samt invigningen!

Ha det gött så länge!

1 kommentar:

Erik sa...

Tjena Grabbar....

Trevigt med "nästan" live rapporter. Låter som ni har kol på läget. Kör så det ryker!!
// Andersin

PS. Tomas vilken Thai kanal sänder live? Det går ju att se de flesta via webben.